Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска

...
Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска
Коментари Харесай

Здравното министерство започва процедура за купуване на медицински хеликоптер

Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с нужната здравна техника и обзавеждане, за обезпечаване на незабавна здравна помощ по въздух, е в ход и не е преустановявана, се споделя в прессъобщение на здравното министерство.
Съмнения, че закупуването на подобен хеликоптер отпада, се появиха в четвъртък след гласуването на държавния бюджет за 2021 година
От здравното министерство дадоха отговор, че планът за закупуването на най-малко 1 хеликоптер е утвърден на 24 септември, цената е близо 20 млн. лева, а средствата са по Оперативна програма „ Региони в растеж” на Министерството на районното развиване и благоустройството.
Проектът е в развой на осъществяване. Срокът е 36 месеца.
Към сегашния миг пазарното изследване е финализирано и към този момент се изготвят техническите спецификации за публичната поръчка.
Освен експертен екип от Министерството на здравеопазването, в работната група, подготвяща процедурата, вземат участие и специалисти от Авиоотряд 28, командването на Военновъздушни сили, Специализиран отряд „ Въздушно наблюдение”, „ Гражданска въздухоплавателна администрация”, „ Военномедицинска подготовка и осигуряване” към ВМА.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР