Процедурата по актуализацията на бюджета закъснява и ще е безсмислена,

...
Процедурата по актуализацията на бюджета закъснява и ще е безсмислена,
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Актуализацията на бюджета закъснява и ще е безсмислена, ако включва само изброените днес от правителството мерки

Процедурата по актуализацията на бюджета закъснява и ще е безсмислена, в случай че ще включва единствено изброените през днешния ден от държавното управление ограничения. Това разяснява за Българска телеграфна агенция доцент Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас, депутат от парламентарната група на, член на Комисията по бюджет и финанси. Поводът за коментара са показаните по-рано през днешния ден от правителството антиинфлационни мерки и отражението им върху актуализацията на Бюджет 2022 година
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета 39
Доц. Чобанов изясни, че до момента народните представители към този момент е трябвало да разполагат с общата рамка за актуализацията. " Идеята на актуализацията на бюджета беше, че разписва политиките на държавното управление, които то мисли да организира и за които им бе належащо време да остойностят. Към момента нямаме концепция за политиките на държавното управление, имаме тези слабокомпенсаторни ограничения, които не са антиинфлационни, даже не антикризисни ", счита финансистът. Според Чобанов извънредно неразбираема е главната концепция на актуализацията.

Освен това, ние към този момент предадохме на Европейската комисия (ЕК) нашите два най-важни стратегически документа, които трябваше да разпишат в себе си политиките и надлежно отражението им върху бюджета, добави депутатът. По думите му става въпрос за Националната стратегия за промени и конвергентната стратегия. Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас разяснява, че в този момент чака да се появят други политики и вероятно други промени, които занапред да би трябвало да бъдат написани и остойностени, и изпратени за инспекция към Европейска комисия.

Доц. Чобанов обърна внимание и на неяснотите към детайлите в обявените ограничения. Например какво ще стане с данъчния заем, на който имат право производителите на самун и хлебни произведения при нула % ставка Данък добавена стойност, ще могат ли да продължат да го употребяват или не - попита националният представител.

Все още има неразбираеми много механически въпроси, свързани с ограниченията, счита Чобанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР