Процедурата на Столичната община за Княжевския лифт е незаконна. Това

...
Процедурата на Столичната община за Княжевския лифт е незаконна. Това
Коментари Харесай

Витоша ски: Процедурата на СО за Княжевския лифт е незаконна

Процедурата на Столичната община за Княжевския въжен превоз е противозаконна. Това настояват от " Витоша ски " в своя публична позиция.

Те показват, че едвам през вчерашния ден, 25 януари, са получили цялостната преписка сред Столичната община, екоинспекцията в София и Изпълнителната организация по горите за проекта за реорганизация на въжената линия. По тази причина до момента не са можели да схванат какво тъкмо са се споразумели институциите на 8 януари. След като обаче към този момент знаят, от " Витоша ски " са безапелационни, че предписаната процедура е противозаконна.

Те показват, че оборудването, което желаят да реконструират, е законно построено и за него са издадени актове за държавна благосъстоятелност. Неговата правда и правата на " Витоша ски " били проверявани неведнъж от институциите. Сега обаче те били насочвани по процедура за нелегално построени уреди. Според " Витоша ски " това е недопустимо. Те обаче не считат, че това се прави от неведение.

Тъй като реконструкцията може да бъде осъществена единствено при съблюдаване на закона, още през днешния ден те имат намерение да внесат на основния проектант на Столичната община Здравко Здравков своето мнение и ще изискат да бъде прибавен тъкмо законът. За задачата обаче е належащо първо да им бъде предоставено изработването на проекта, който, както от " Витоша ски " акцентират, чакат от една година.

Столичната община и " Витоша ски " не престават да се разминават в позициите си по отношение на възобновяване на Княжевския въжен превоз, макар че и двете страни настояват, че желаят планът да се реализира.

На 12 декември 2020 година Столичната община изиска Княжевският и Драгалевският въжен превоз да възстановят работа.

Становището на Регионална инспекция за опазване на околната среда е, че не е нужна смяна в проекта за ръководство на Витоша, а лифтът може да се възвърне в същото трасе.

" Витоша ски " също настояха процедурата по реорганизация на ски оборудванията в Природен парк " Витоша " да стартира допустимо най-скоро.

Миналата седмица стана ясно, че е утвърденото задание за разработване на профилиран организационен проект от екоинспекцията. Столичният кмет Йорданка Фандъкова изрази удовлетворение, че е направена поредна стъпка към реализацията на плана за възобновяване на Княжевския въжен превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР