Протоколите за почистване в училища, магазини и други обществени места

...
Протоколите за почистване в училища, магазини и други обществени места
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Да спрем да дезинфекцираме всичко, вредно е!

Протоколите за разчистване в учебни заведения, магазини и други публични места се ускориха, почистващите спрейове и кърпички станаха наложителни даже в семействата, а потребителските разноски за почистващи артикули се усилват.

Сега знаем, че най-вероятно спомагателното разчистване не е помогнало изключително за ограничението на COVID-19, само че пък усили до момента на хората до химикали, някои от които може да са рискови за здравето, започвайки от дихателната система, кожата и очите.

От своя страна, специалистите са безапелационни, че елементарният сапун и вода са задоволителни за постоянно разчистване на средата, в която живеем, учим или работим. Така че, всеки артикул, който купуваме, въодушевени от рекламата, че унищожава „ 99,9% от микробите “, в действителност освен не ни е необходим, само че може и да ни навреди.

Рисковете за здравето от почистващите химикали са сложни за установяване, защото развиването на възможните болести лишава години, само че на тези хигиенични средства постоянно се приписват положения като астма, неплодородие и даже рак. Правят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР