Противоречивото решение на Европейския съюз да поддържа упорит подход към

...
Противоречивото решение на Европейския съюз да поддържа упорит подход към
Коментари Харесай

Противоречие между ЕС и Великобритания заради проекта Галилео

" Противоречивото " решение на Европейския съюз да поддържа твърдоглав метод към присъединяване на Англия в сателитната навигационна система " Галилео " може да осакати цялостната интервенция по сигурност на Блока, в случай че съглашение върху съдействието с Англия не се реализира, написа английският евроскептичен вестник The Daily Express.
Източник от английското държавно управление разкри, че ще има чудовищни „ операционни пропуски “ оставени от Брекзит, в случай че не се реализира съглашение за бъдещото съдействие във всички браншове на сигурността на Европейски Съюз.
Европейската комисия, която договаря за излизането на Англия от името на Европейския съюз, в действителност е стегнала гайките на английското присъединяване в „ Галилео “ – сателитната навигационна стратегия, предопределена да конкурира доминираната от Съединени американски щати световна позиционна система, написа организация Фокус.
Като резултат от Brexit, Англия ще изгуби достъп до Частното контролирано обслужване (ЧРО) на „ Галилео “ – криптиран сигнал за приложимост от военните служби и службите за спешна помощ на държавите-членки. От Уестминстър упорстват за нескончаем достъп, само че Брюксел продължава да твърди, че трети страни не могат да употребяват тайния сигнал.
Въпреки заканите за стартирането на английски план, който да се конкурира с европейския, Европейски Съюз стои твърдо в своята позиция да не разрешава достъпа на трети страни, само че от Блока обявиха че други обществени услуги ще продължат да са с безграничен достъп за Англия.
Британско неявяване от „ Галилео “, обаче, ще осакати доста плана, съгласно източник от английското държавно управление, непосредствен до договарянията за Brexit. Според него ще има „ обилни последици “ за Брюксел, в случай че Европейска комисия продължи да поддържа своята преговорна позиция.
В сряда държавите-членки на Европейски Съюз и техните делегации от Европейски галактически организации гласоподаваха за прекосяване в идващия кръг на контракти, откакто английските компании бяха блокирани от наддаване в тях. При естествените правила на Европейските галактически организации, държавите-членки могат да постановат несъгласие на възлагането на контракти, които могат евентуално да провокират финансов пасив за дадена организация.
Англия е възнамерявала да употребява ветото си за стопиране на доставката на 12 спомагателни спътника. Но опцията за това е била отстранена, откакто Европейска комисия се е съгласила да подсигурява всевъзможен финансов риск в новите контракти.
В документ на Европейската комисия, оповестен след гласуването, Брюксел твърди че би имало загуба на „ стратегическа автономност “, в случай че Комисията даде на Англия еднакъв достъп до дизайна на „ Галилео “ и развиването на ЧРО сигнала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР