Противоречивото наследство в европейските градове ще дискутират в Димитровград на

...
Противоречивото наследство в европейските градове ще дискутират в Димитровград на
Коментари Харесай

В Димитровград дискутират противоречивото наследство в европ...

Противоречивото завещание в европейските градове ще дискутират в Димитровград на 27 и 28 септември, оповестиха от кметството.

На форума ще вземат участие 28 специалисти от седем партньорски града. С концепцията за " спорното завещание " се отбелязва завещание, което включва разминаване на разнообразни истории и липса на единодушие и поредност в метода на показване на предишното и спомените, употребявани в обществените пространства. Навсякъде в Европа има доста градове, които се характеризират със доста наличие на " спорно завещание " - империализъм, шовинизъм, тоталитаризъм и недемократични режими, което е мъчно да се ръководи, разясниха от общината.

Целта е да се насърчи политиците, локалните организации и жителите да изготвят нови подходи за влияние върху по-малко догматичното потребление на наследството. Също да предизвиква сериозното мислене, признаването плурализма в мирогледа и правото на всеки човек да схваща, основава, свързва и води разговор по отношение на предишното.

Димитровград към този момент един път взе участие в сходен план - АТРИУМ, чийто фокус бе архитектурното завещание на минали тоталитарни режими. В рамките му бе основан културен маршрут сред 11 европейски града с присъщи от историческа позиция здания и детайли от градския екстериор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР