Противоречиво решение на полския съд, което налага почти пълна забрана

...
Противоречиво решение на полския съд, което налага почти пълна забрана
Коментари Харесай

Полша въвежда почти пълна забрана на абортите, очакват се големи протести

Противоречиво решение на полския съд, което постанова съвсем цялостна възбрана на, ще влезе в действие през днешния ден. Това съобщи държавното управление в известие, което се чака да провокира огромни митинги, написа БГНЕС. 
" Решението ще бъде оповестено през днешния ден в " Journal of Laws ", съобщи държавният информативен център в Туитър. Полша беше разтърсена от всеобщи демонстрации, когато решението на Конституционния съд излезе за първи път през октомври. В решението се споделя, че абортите в случаи на фетални аномалии са " несъвместими " с конституцията. Това значи, че всички аборти в Полша към този момент ще бъдат неразрешени, с изключение на в случаите на обезчестяване и блудничество и когато животът или здравето на майката се смятат за изложени на риск. Решението е в сходство с политиката на ръководещата дясна партия " Право и правдивост ".
 Поляците не престават да стачкуват против възбраните за абортите Поляците не престават да стачкуват против възбраните за абортите
Антиправителствени митинги, провокирани от стягането на строгото законодателство за абортите в Полша, се състояха за 11-ти следващ д...
" Women`s Strike ", организацията, която стои зад демонстрациите против решението, прикани за митинг по-късно през днешния ден пред Конституционния съд във Варшава.
Полша, най-вече католическа страна, към този момент има един от най-рестриктивните европейски закони за абортите. Всяка година има по-малко от 2 000 законни аборта, а женските групи пресмятат, че спомагателни 200 000 дами помятат нелегално или в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР