Противоепидемичните мерки бяха навременни. Това каза вицепремиерът и министър на

Противоепидемичните мерки бяха навременни. Това каза вицепремиерът и министър на ...

Николова: Противоепидемичните мерки бяха навременни.

Противоепидемичните мерки бяха навременни. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.
„Знаете, че почти всички европейски държави приложиха такъв подход. Обикновено медицинските и санитарните мерки се налагат, когато имаме над 600 заболели на 100 хил. души. Ежедневно следим обстановката и считам, че тези мерки бяха навременни. Ние се стремим да имаме баланса между това икономиката да работи и да запазим здравето и живота на хората. В настоящия случай много е важна дисциплината на хората. Считам, че ако в рамките на три седмици, всички ние се мобилизираме, на 21-ви декември ще можем да посрещнем Коледните и Новогодишните празници с любимите хора“, каза още Николова, цитирана от агенция "Фокус".
Тя заяви, че браншът иска да има възможност да се извършва присъствено хранене само и единствено за гостите на хотелите. „Аз съм поискала такава възможност на здравните власти, към настоящия момент още няма позиция по въпроса“, допълни Николова.
Темата продължава .

Източник: actualno.com