Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа

...
Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

Премиерът подхваща битовата престъпност и дупките

Противодействието на битовата престъпност и положението на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон бяха главните тематики на оперативно съвещание на държавното управление, свикано през днешния ден от министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът разпореди на министъра на вътрешните работи организирането на видеонаблюдението и обезпечаването на полицейско наличие в дребните обитаеми места да стане негов персонален приоритет. Борисов подреди също по този начин при пътуванията си в страната и присъединяване си в разбори за работата на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев да организира срещи с всички кметове, в това число кметските наместници, да се осведоми персонално от тях за работата на мобилните полицейски групи и да подхваща незабавни ограничения за подобряването й, в случай че бъдат докладвани проблеми.

Министър-председателят обвърза реализирането на пътните поправки с сигурността на придвижването. Той предложи администрацията на АПИ и полицията да бъдат ангажирани интензивно с обезпечаване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подкрепяне на локалните управляващи при осъществяване на отговорностите им във връзка с общинските пътища. „ Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през мозъка, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират. И тогава ще видите по какъв начин доста по-бързо ще стане ремонтът “, уточни министър председателят Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР