Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа

...
Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

Борисов: Полицай и чиновник до всяка дупка на пътя

Противодействието на битовата престъпност и положението на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон бяха главните тематики на оперативно съвещание на държавното управление, свикано през днешния ден от премиера Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС/МС

Премиерът Бойко Борисов се оправда с справедливи аргументи за многото дупки по улиците и пътищата, само че за утешение добави, че ще постави служители на реда до всяка от тях, в случай че се наложи. Дори бил подготвен да изкара служителите да ги пазят. На днешното оперативно съвещание на Министерския съвет той даде следното пояснение:
„ Има справедливи аргументи да се отворят доста дупки по улиците – от минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб при такава внезапна температура – пада. Обърнете внимание, Нанков, изключително по скоростните пътища. Където дават отговор общините, ще им помогнете да вземат ограничения. Вижте и горещото преработване. Но отворят ли се такива дупки, стартирате от кмета. Администрацията на АПИ – слагате им светлоотразяващите жилетки. Полицията – в случай че би трябвало, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките до момента в който не се запълнят. Това не може да продължава! Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е действителна заплаха за живота. И след това им обяснявате, че в общи линии още година ще е по този начин, до момента в който влезе ТОЛ системата. Пътищата като километри са ни доста, парите за поддръжка са малко. Влезе ли ТОЛ системата, аз съм уверен, че най-малко милиард – милиард и половина доходи ще се генерират, които ще отидат за поддръжка. "
" Това го прилагате в цялостна мощ. Възлагаш на регионалните началници – всеки приказва с кмета, вършат си график. Защото има тук-там отворени такива ями, които в този момент като падне дъждът не се виждат и ще се пребие човек. Докато не се оправи – ще стои там. Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през акъла, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират. И тогава ще видите по какъв начин доста по-бързо ще стане ремонтът ", добави още Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР