Противниците на британския премиер Борис Джонсън в собствената му Консервативна

...
Противниците на британския премиер Борис Джонсън в собствената му Консервативна
Коментари Харесай

Недоволство в Консервативната партия след изказването на Джонсън, че мисли за трети мандат

Противниците на английския министър председател Борис Джонсън в личната му Консервативна партия дадоха отговор яростно на изказванията му, че ще се стреми към трети мандат на поста.

Бунтарите измежду торите упрекнаха Джонсън в надменност за думите му, че счита да изкара трети мандат като министър председател - преди още да е приключил първият му мандат, и в случай, че повече от 100 бекбенчъри към този момент намерено гласоподаваха срещу него.

Те приканиха министрите да последват образеца на ръководителя на партията Оливър Даудън и да подадат оставки в символ на митинг против управлението на премиера.

Джонсън направи изказването в събота в Руанда, само че в неделя в Германия на срещата на Г-7 се опита да разясни, че задачата му е била да изтъкне, че е фокусиран върху дълготрайните провокации за Англия.

Един от водещите бунтари Тим Лаутън е декларирал, че негови сътрудници са се посмели на упоритостите на Джонсън да бъде по-дълго министър председател от Маргарет Тачър:

" Да си известен в Украйна не значи, че си известен вкъщи ", е декларирал депутатът, представен от " Индипендънт ".

Бившият заместител на Тереза Мей Деймиън Грийн пък прикани министрите на протест и че в този момент е времето да потвърдят, че някой от тях е по-добър за поста.

Повечето от членовете на кабинета обаче показаха обществено преданост към премиера, макар загубата на две депутатски места на изключителните избори.

Министърът за Северна Ирландия Брандън Люис съобщи за Скай нюз, че Джонсън е водачът, кадърен да печели общи избори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР