Против кандидатурата на Косово в специализираната в издирвания международна полицейска

...
Против кандидатурата на Косово в специализираната в издирвания международна полицейска
Коментари Харесай

Сръбският Президент Поряза Жестоко България! Ето Тежките Му Думи!

Против кандидатурата на Косово в профилираната в търсения интернационална полицейска организация са дали своят вот 51 страни, измежду които Русия, Китай и Испания. " За " приемането й са дали своят вот 68 страни, а 16 са се въздържали. Най-младата страна на Балканите е кандидатствала два пъти по-рано за участие в Интерпол, един път през 2015 година и през 2016 година, само че и двата пъти несполучливо.

Няма публична информация по какъв начин е гласувала България и с какви претекстове. На 87-ото Общо заседание на Интерпол в Дубай от българска страна взе участие делегация, водена от вътрешния министър Младен Маринов.

Премиерът Бойко Борисов постоянно е показал близки връзки с Александър Вучич. През април в босненския град Мостар, в разгара на поредна рецесия в връзките сред Сърбия и Косово, Борисов сподели, че като човек от Балканите познава сърбите и знае какъв брой му е мъчно на президента Вучич и какви големи старания поставя, с цел да продължи процеса и да резервира мира на Балканите, тъй като " раните са доста пресни ". Тогава той изрази вяра " и сътрудниците в Косово " да продължат в същия дух. Месец по-късно София събра Европейски Съюз на среща за европейската вероятност на Западните Балкани.

Настоявам моите другари Вучич и Тачи (президента на Косово Хашим Тачи) да се помирят, да намерят директна връзка, сподели тогава Борисов и даде образец с възобновената връзка сред КНДР и Южна Корея. На 16 и 17 май Европейски Съюз желае да ни види акъла и в случай че не се възползваме от това би трябвало да се сърдим на себе си, уточни той. Не се подвеждайте по популисти и националисти, прикани Борисов и акцентира, какъв брой доста е направила България, като е сложила въпроса за европейско развиване на инфраструктурата и свързаността в района.

Днес Вучич подсети, че Сърбия е признала Република Македония с конституционното й име, а Скопие е признало независимостта на Косово.

" И Скопие, и Подгорица имат свои другари в Прищина. На тях албанците са им откровени другари. На нас изпратиха ясно обръщение - вие сте ни второкласни другари, по-малко значими другари. Нашият отговор на това е, че ще имаме допустимо най-хубаво съдействие, само че добре разбрахме тяхното обръщение и добре разбрахме кой им е по-близък и по-голям ", сподели Вучич.

След коментара на президента със свое известие излезе и министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин. " Призовавам президента да преразгледа връзките с Черна гора и Македония и да им покаже, че другарските връзки със Сърбия би трябвало да се заслужат ", сподели Вулин.

Той добави, че " Черна гора и Северна Македония поддържаха приемането на косовските наркокартели в полицейската организация. Застанаха на страната на Косово, осъзнавайки, че с това наскърбяват Сърбия ".

" Ако не им е стигала храброст да гласоподават срещу, можеха да се въздържат и по този начин да покажат, че не им е безразлично какво мисли и усеща Сърбия ", сподели още Вулин.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР