Протестното движение в Иран, което започна през септември миналата година,

...
Протестното движение в Иран, което започна през септември миналата година,
Коментари Харесай

Да те осъдят на затвор заради танц

Протестното придвижване в Иран, което стартира през септември предходната година, се трансформира в едно от най-сериозните провокации пред режима в страната, който господства от 1979 година насам.
 Жената преди единствено 60 години - безгласна, бременна и в кухнята (защото е пенсионирана на 32)
Жената преди единствено 60 години - безгласна, бременна и в кухнята (защото е пенсионирана на 32)

Как се живеели дамите през 60-те години на предишния век

За да потуши митингите, страната издава тежки присъди на хора, които се замесват в безредиците. За " проблематични " хора Иран счита и двойка, която разгласява видеоклип, на който е снимано по какъв начин танцува на улицата до Кулата Азади в Техеран.

Още по-невероятното е, че поради това и двамата са наказани на общо 10 години и половина затвор за " поощряване на корупция и проституция, скрит план против националната сигурност и агитация против властта ".

Арестът на 21-годишната Астиаж Хакичи и 22-годишният ѝ избраник Амир Мохамад Ахмади се случва откакто разгласяват видеото в своите сметки в Instagram, които имат общо близо два милиона почитатели.
 Джинджър Дъгър, Becoming Free Indeed и за какво не е носила панталони
Жената, която не е носила панталони

Не е просто от суетност

Преди ареста, домът на момичето, което по специалност се дефинира като фешън дизайнер, е бил претърсен. Друго, което се знае по случая на двойката, е, че ѝ е неразрешено да употребява обществени мрежи за две години, както и да напуща Иран, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР