Протестни действия предприемат собственици на нощни заведения у нас. Българската

...
Протестни действия предприемат собственици на нощни заведения у нас. Българската
Коментари Харесай

Собственици на нощни клубове няма да спазват вечерен час, но ще искат зелен сертификат

Протестни дейности подхващат притежатели на нощни заведения у нас. Българската асоциация на заведенията сложи ултиматум, че, в случай че до 27 януари не бъде анулиран вечерният час от 22 часа, въведен с последната заповед на Столичното РЗИ, те ще останат отворени и ще съблюдават условието за зелен документ.

Председателят на асоциацията Ричард Алибегов уточни, че на срещата в понеделник притежателите на клубове, питейни заведения и нощни заведения в София решили, че ще бойкотират заповедта за пониженото работно време.

" Ще продължим да работим протестно от сряда в 00.00 часа и заведенията за хранене ще продължат да работят след 22 часа, както и нощните заведения ще отварят по-късно. Считаме, че при 80 и над 80 % имунизиран личен състав, какъвто е личният състав в нашите заведения, е неприемливо тези хора да бъдат оставени на улицата от четвъртък, каквото в действителност гласи заповедта на локалното РЗИ ", сподели той, представен от БГНЕС.

По думите му няма безусловно никакво съображение за това и е безусловно в прорез с политиката, която държавното управление се пробва да наложи, а точно за по-голяма имунизация.

" При над 80% имунизиран личен състав считаме, че тази заповед няма да бъде изпълнена от нас. Към това допълваме, несъмнено, че няма безусловно никакви написани обезщетителни стопански и обществени ограничения ", прибавя Алибегов.

" Ако тази заповед не бъде анулирана, ние сме подготвени и на много съществени протесни дейности, с които да блокираме цялата страна, тъй като това в действителност към този момент е 100% дискриминация към нашия отрасъл. Единствено и единствено към нас “, сподели Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР