Протестите в Триъгълника на властта снощи проследиха репортерите на bTV

...
Протестите в Триъгълника на властта снощи проследиха репортерите на bTV
Коментари Харесай

Протестите в Триъгълника на властта през погледа на репортерите на bTV

Протестите в Триъгълника на властта нощес наблюдаваха репортерите на bTV Канна Рачева, Теодора Енчева и Стоян Георгиев.

„ Все още нямам отговор на въпроса за какво се стигна до конфликтите сред хората и полицията. Протестите от страната на президентството не бяха в отбрана на президента, а бяха против метода на ръководство на кабинета. Там видях хора от доста разнообразни политически сили. Хората се събираха непринудено най-малко в четвъртък и непрестанно се сменяха “, описа Канна Рачева.
Сблъсъци и арести в столицата след два паралелни митинга в Триъгълника на властта (ОБЗОР) В обществените мрежи се популяризира видео на момче измъчвано при арест
„ Аз бих разделил присъстващите на площадите през вчерашния ден на три групи. Едните, които бяха там, с цел да поддържат ръководещите и бяха партийно ангажирани. Другата група бе по-големият митинг, който към този момент втори ден е пред президентството. Третата група ръководещите дефинираха като проведена и може би са прави. След като тези два митинга бяха разграничени от полицията, тази група още преди да свърши митинга на подкрепящите ГЕРБ, към този момент се беше позиционирала там. Полицията бе сюрпризирана от това, че макар че е сложила разделяне сред двата митинга, тези хора бяха готови за тази провокация “, описа от своя страна Стоян Георгиев.

„ За мен освен през 2013 година митингите се повтаряха като на филм в избрани моменти. За мен лентата се връщаше обратно и с началото на прехода “, разяснява Теодора Енчева.

„ Когато има такива митинги и експанзия, полицията не може да стои безучастно. Тя би трябвало да арестува нарушителите на реда, това е нейната функционалност. Гражданското непокорство има и тази функционалност – да провокира полицията да направи арести, с цел да може те да имат след това отзив “, сподели още Енчева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР