Протестите в София и други градове продължават. Блокирани са възлови

...
Протестите в София и други градове продължават. Блокирани са възлови
Коментари Харесай

Ден 34: Палатковите лагери и исканията остават

Протестите в София и други градове не престават. Блокирани са основни кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, методът към бул. „ Цар Освободител “ до президенството и бул. „ Княз Ал. Дондуков “ пред Министерския съвет, предава БНР.

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на държавното управление и на основния прокурор.

В ход е подписка в поддръжка на настояванията на митинга, като по последните данни събраните подписи са към 1400.

Протестиращите обясниха, че подписката е в отговор на импортираната в Съдебната палата подписка против блокадата на кръстовищата в столицата.

Традиционно недоволните от властта стартират да се събират в региона на президентството и Министерския съвет.

Организаторите на митинга от „ отровното трио “  опровергаха появилите се в обществените мрежи изказвания, че ще се откажат от барикадите. Те обявиха, че няма да прекратят гражданското непокорство, а в противен случай - ще предизвикват всички негови прояви.

На Орлов мост обстановката е спокойна в очакване на трансформиралото се в традиция шествие. Въпреки че денем е оставен кулоар за прекосяване на колите за спешна помощ през барикадата на Орлов мост, придвижването през нощта се затваря напълно, а колите със специфичен режим би трябвало да употребяват обходния маршрут.

Палатковият лагер на Майките от " Системата ни убива " тази нощ блокира придвижването по бул. " Дондуков ", откакто придвижването по " Васил Левски " пред Ректората беше освободено като жест на благосклонност, съобщи Българска национална телевизия.

Протестите в другите градове на страната също не престават. Във Варна 7 линии на градския превоз са с изменен маршрут поради палатковия лагер пред постройката на общината. Протестиращите блокираха бул. " Мария-Луиза ". Протестът в Морската столица довечера ще премине с шествие под звуците на музика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР