Протестите в Париж: Спорадични сблъсъци, арести и сълзотворен газ Протестиращи

...
Протестите в Париж: Спорадични сблъсъци, арести и сълзотворен газ Протестиращи
Коментари Харесай

Протестите в Париж: Спорадични сблъсъци, арести и сълзотворен газ

Протестите в Париж: Спорадични конфликти, арести и сълзотворен газ
Протестиращи от придвижването „ жълтите жилетки “ се събраха за пети следващ уикенд в Париж, оповестява Би Би Си. Демонстрантите не се подчиниха на апела на държавното управление да прекратят протестните дейности след офанзивата против Коледния базар в Страсбург във вторник, където нападател умъртви четирима души.

Броят на стачкуващите обаче беше доста по-малък непосредствено предходните митинги. В центъра на Париж се събраха не повече от 2000 души по отношение на 10 000 души предходната седмица. Движението на „ жълтите жилетки “, което в началото се разгласи против повишаването на горивата, в този момент повдигна други проблеми, в това число просветителната промяна.

До момента митингите взеха седем жертви, в това число водач, умрял при протестна обсада в Белгия в петък.

Като цяло в страната на митинг излязоха 33 500 души, обявиха от полицията. Това включва „ жълтите жилетки “ в Бордо, Марсилия, Лион, Нант, Тулуза и други по-големи френски градове. В цяла Франция митингите се охраняваха от 69 000 служители на реда, които трябваше да предотвратят протести и вълнения като предходните седмици.

Органите на реда задържаха 157 души в Париж, по отношение на над 500 стачкуващи задържани предходната седмица. Този път сбиванията с полицията бяха спорадични, макар че още веднъж се наложи органите на реда да употребяват сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпилян тълпата.

В Бордо имаше къси конфликти, само че полицията употребява водно оръдие против стачкуващите. В Нант пък против протестиращите беше употребен сълзотворен газ. Подобна беше и обстановката в Тулиза, Авиньон и Бесанкон. В Кале група „ жълти жилетки “ блокира основния път към пристанището. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР