Протестите в България и Румъния организирани от движението #REZIST, зад

...
Протестите в България и Румъния организирани от движението #REZIST, зад
Коментари Харесай

Агент Атила ровил заедно с бивола в дупката на греха

Протестите в България и Румъния проведени от придвижването #REZIST, зад което стоял Сорос


Планът бил задействан преди дни с изпращането на Биро в София

Радомирският скандал – част от задача за дестабилизация на странатаРуската медия „ Инсайдър ” ни уличава в шпионаж на евролидеритеСпецслужбите в Букурещ основали затворена група във Facebook
Задържаният наскоро румънски публицист Атила Биро в сметището на радомирското село Егълница бил сътрудник на Румънската разследваща работа, научи „ Труд ” от свои източници в спецслужбите. Установено е, че задачата му у нас е част от огромен проект за дестабилизация на правосъдната и политическата системи на страната.

Службите са засекли, че главният уредник е придвижването #REZIST, зад което стоели НПО-та, финансирани от милиардера Джордж Сорос и Централно разузнавателно управление на САЩ. Началото на проекта включвало мощни митинги в България по модел на тези отпреди месец в прилежаща Румъния.

Всъщност, методът, по който започнаха нещата у нас, са същите – организацията идва от българи, живеещи в чужбина, които се опълчват на политиката в страната. Този проект бил част от огромната акция на американския човеколюбец за осуетяване първо на правосъдната, а по-късно и политическата система в двете страни и изобщо в района. За задачите на Сорос службите към този момент имат много данни.

Според източници на „ Труд ” проектът за България бил задействан преди дни с „ изпращането на сътрудника от румънската разследваща работа (СРИ) ” Атила Биро, който се показва като проверяващ публицист от „ Райс Проджект ” (RISE PROJECT), организация финансирана от Сорос, зад която в Румъния стоят Лаура Кьовеши – свалената наскоро от поста началник на Агенция „ Антикорупция ”, и военачалник Флориян Колдя – някогашен началник на СРИ.

Веднага откакто Биро бе арестуван на 12 септември от българските управляващи дружно с журналиста от „ Бивол ” Димитър Стоянов, в затворена група във Facebook особено основана от СРИ, са били пуснати известия да се окаже напън върху българските управляващи за освобождението му. Включително е оповестен телефона на проверяващия служител на реда Александров с апел да му се окаже напън от чиновници на румънското посолство в София.

Още същата нощ в медиите в Румъния, следени от СРИ, са били оповестени особено готови материали, злепоставящи България в интернационален проект, които изкарват „ журналиста ” Атила Биро като герой против корупцията в България. Едни от тези медии са flux24.ro, digi24.ro, hotnews.ro, които са под контрола на СРИ.

В цялата агентурна игра спецслужбите означиха и една доста любопитна детайлност. На 12 септември в съветската опозиционна медия „ Инсайдър ” (The Insider), която е доближена до Сорос, е оповестен материал, уличаващ България в шпионаж на европейските водачи в хотел „ Маринела ” по време на европредседателство на страната (виж повече в карето).

На 14 септември същият материал е оповестен в румънската медия comisarul.ro, която е под надзор на Кьовеши и Колдя. И незабавно след тези, явно готови дейни мероприятия, започнаха и протичащите сега демонстрации в България по прилика на румънския модел, които обаче нямат масовостта в прилежащата ни страна.

Експерти по сигурността разясниха за „ Труд ”, че явно става дума за добре планувана и проведена интервенция, за злепоставянето на България в интернационален аспект, което да докара и до политическа неустойчивост посредством дейни мероприятия, медийно подкрепени и финансово обезпечени. Очевидно задачата за в този момент е изпълнена откакто за три дни вървят митинги.

И все още в цитираните румънски медии, под контрола на СРИ, продължава дейната агитация от страна на „ Райс Проджект ”, където работи Атила Биро против страната ни, по отношение на невъзможността за оправянето с корупцията.

Следващата стъпка е да се разгласи, че откакто се протяга ръка на свободата на словото, то демокрацията е застрашена и тогава една партньорска страна ще би трябвало да се намеси, с цел да се въдвори ред. Експертите са безапелационни, че започваме румънския сюжет от последните няколко години, който докара Румъния до зависимостта й от непознати ползи.

Само преди дни някогашният шеф на СРИ, Джордже Майор, който от две години е дипломат в Съединени американски щати, е удостоверил пред комисията за надзор на СРИ, че службата има голям брой офицери под прикритие, внедрени в огромна част от румънските медии.

Кой е румънецът Атила Биро?


 02-5-biro Атила Биро стартира „журналистическата“ си кариера през 2004 година в медията hotnews.ro, която е напълно под контрола на румънските разследващи служби (СРИ).Там прекарва до 2012 година, след което известно време е в Съединени американски щати. След като се завръща в Румъния, той стартира да прави репортажи за ТВ медията Digi 24, която също е следена от СРИ. Всъщност Биро оправдава наличието си в България с присъединяване му в конференция обвързвана с закононарушения по еврофондовете.

Активирали български помощник на СРИ


Да забележим какво се случи в нощта на 13 септември. В 21,00 часа на 13 септември патрул на РПУ-Радомир задържа Атила Биро и Димитър Стоянов като ги води в районното за определяне на самоличността. Броени минути по-късно стартират известията в закритата група в Facebook по отношение на задържането на Биро и нуждата от незабавното му освобождение заради заплахата да се разкрие същинската идентичност на сътрудник на Румънските разследващи служби (СРИ). Активиран е и български помощник на СРИ с името Ели (Елица) Стоичкова – безусловно е допустимо това да е псевдоним.

Един час по-късно (около полунощ) персонално румънският консул Флориян Даниел Мазалю отива на място и упорства Биро да бъде освободен, защото не е направил закононарушение. Консулът остава там до 4 ч. сутринта на 14 септември, когато сътрудникът на СРИ и българският публицист от „ Биволъ ” Димитър Стоянов са освободени. Засега не е прочут различен случай на арестуван в България румънец, при който персонално румънският консул да се е намесил, още повече в границите на два часа след задържането, разясняват от службите.

В Румъния – част от службите против страната


Ген. Колдя работил дружно с Лаура Кьовеши

 Протестите през август в Букурещ бяха проведени от румънската диаспора. Протестите през август в Букурещ бяха проведени от румънската диаспора.
Протестите в Букурещ през август, обявени като неодобрение на румънската диаспора, в действителност са били проведени през обществените мрежи със съдействието на отдела за ИТ-сигурност към Румънската разследваща работа (СРИ), който към момента се управлява от някогашния началник на СРИ военачалник Флориян Колдя, разкриха румънски медии.

Той пък работил дружно с близката до него шефка на Агенция „ Антикорупция ” Лаура Кьовеши, която неотдавна бе свалена от поста. Двамата е обществена загадка, че обслужват американските ползи.

Разкрито бе, че чиновниците на ИТ-отдела са популяризирали агитационен текст за минути към десетки хиляди консуматори на мрежата. Специално за митингите в Румъния са били основани над 140 000 подправени профила във Facebook. „ Труд ” разбра, че в Румъния сега се води следствие и са направени разкрития от участници в #REZIST, един от които е актьорът Паул Хитер, по отношение на сериозния проект за дестабилизация на Румъния и България, с който се цели да бъдат свалени държавните управления. Финансирането и в двете страни ставало към частни сметки на водачите на #REZIST в съответната страна от Англия, Франция, Белгия и Холандия. Френската организация да вземем за пример към този момент било прихванато, че е формирана от някогашни съдии и прокурори, доближени до румънския евродепутат Моника Маковей.
 Лаура Кьовеши Лаура Кьовеши
На софийските митинги се чакаха провокации, за които службите предизвестиха ден преди този момент, поради което служителите на реда бяха безусловно на всеки метър в центъра на столицата. И организацията за сходен сюжет не бе осъществена. На митингите от август в Румъния да вземем за пример бяха внедрени лица, особено подготвени в чужбина да основават безпорядък както и да лишават оръжие от полицията, за да се стигне до жертви.

В Румъния нещата към този момент почнали да се разплитат, оказало се, че един от водачите на #REZIST е Флорин Бадица, също от близкото обграждане на евродепутатката Маковей, който преди дни призна обществено, че използва марихуана преди и по време на демонстрациите.

Илиян Василев атакува ДАНС в съветска медия


 02-10-ilian-vasilev Най-интересното в материала на съветската опозиционна медия „ Инсайдър ” (The Insider) е цитираният коментар на някогашния български дипломат в Москва Илиян Василев. Според медията дипломатът е удостоверил в диалог с „ Инсайдър ”, че хотел „ Маринела ” постоянно е бил употребен от съветските спецслужби. „ Българската ДАНС просто не съумя да се опълчи на ГРУ (военното разузнаване, бел. ред.) и СВР (КГБ) ”. По думите му посолството на Русия в София „ фактически координира резидентурите на СВР и ГРУ във всички балкански страни, включително Македония и Черна гора ”.

Казаното от Василев буди неразбиране, тъй като ДАНС не е съществувала по времето на ГРУ. Изниква и въпросът: от кое място ли ги знае тези работи той. С сходно изявление на някогашния дипломат умерено може да се забърка сериозен дипломатически скандал, тъй като той твърди за директна интервенция на непозната работа у нас. А „ Труд ” пита: Защо не го споделил като дипломат?

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР