Протестите срещу ограниченията на COVID-19 на френската територия на Мартиника

...
Протестите срещу ограниченията на COVID-19 на френската територия на Мартиника
Коментари Харесай

Covid бунтовете в Мартиника набират сила, нападат полицаи и журналисти

Протестите против рестриктивните мерки на COVID-19 на френската територия на Мартиника се ускориха и обстановката е " доста напрегната ", сподели държавен чиновник в петък, откакто бунтовниците раниха служители на реда, нападнаха публицисти и подпалиха резиденцията на държавния представител , оповестява " Ройтерс ".

" Последната нощ бе явно по-интензивна от предните ", сподели локален представител на френската страна.

Мартиника и прилежащата Гваделупа са наранени от конфликти през последната седмица , откакто френското държавно управление наложи по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на вируса .

Френският вътрешен министър Жералд Дарманин сподели в петък, че управляващите в Мартиника и Гваделупа са направили 10 ареста след пукотевица в четвъртък вечерта, като са ранени няколко души.

Журналисти от френска телевизия, новинарски и фото организации бяха нападнати в четвъртък вечерта, заяви медийната група Altice в изказване, потвърждаващо по-ранните думи на министъра. Един служител на реда е тежко ранен и се нуждае от интервенция, оповестиха локалните управляващи. Общо 10 служители на реда са ранени .

In, in, the scenes of civil war continue!
These rioters fire live ammunition at the, a barracks.
— Gefira Foundation (@Gefira_org)
Прокурорите споделиха, че маскирани са се пробвали да възпламенят и формалната резиденция на префекта , най-висшия представител на централната френска страна там, само че не са нанесени обилни вреди.

Френското държавно управление организира незабавна спешна среща в петък, с цел да прегледа развиването на събитията, защото протестите към момента не престават , сподели източник, непосредствен до френския външен министър.

Задължителните имунизации за здравните служащи, мярка, която към този момент е въведена в останалата част на Франция, провокира неодобрение измежду болшинството чернокожи на островите.

Някои нарекоха ограниченията - връщане към ерата на робството на Франция , настоявайки, че би трябвало да им бъде разрешено да вършат личен избор по отношение на здравното лекуване. Протестиращите също приканват за повишение на заплатите и по-ниски цени на силата .

Местните управляващи на Мартиника подредиха полицейски час в четвъртък, откакто протестиращи ограбиха магазини и издигнаха горящи барикади.

, има историческо съмнение към ръководството на държавното управление при здравни рецесии , откакто доста хора бяха систематично изложени на токсични пестициди, употребявани в бананови плантации през 70-те години на предишния век.
 Сблъсъци поради Covid ограничения не престават в Гваделупа
Сблъсъци поради Covid ограничения не престават в Гваделупа

Силите за сигурност и пожарникари са подложени на обстрел в Мартиника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР