Протестите и стачките срещу непопулярните пенсионни реформи започнаха отново във

...
Протестите и стачките срещу непопулярните пенсионни реформи започнаха отново във
Коментари Харесай

Франция се подготвя за насилие по време на новата вълна от пенсионни протести

Протестите и стачките против непопулярните пенсионни промени започнаха още веднъж във вторник във Франция , като полицейската сигурност беше засилена против опасения от принуждение и предизвестия на държавното управление, че радикалните стачкуващи имат намерение „ да унищожават, да нараняват и да убиват “, оповестява „ Асошиейтед прес “.

Страховете, че насилието може да помрачи демонстрациите, провокираха това, което вътрешният министър Жералд Дарманен разказа като невиждано разполагане на 13 000 чиновници , съвсем половината от които съсредоточени във френската столица.

Протестите започнаха спокойно във вторник сутринта с огромни тълпи в голям брой градове. В Париж стачкуващите железопътни служащи със запалени факли и флагове нахлуха и блокираха влакови релси, обслужващи една от основните гари на столицата Гар дьо Лион.

Полицията беше готова за принуждение по-късно денем. Министърът на вътрешните работи съобщи, че повече от 1000 радикални размирници , някои от които идват оттатък океана, могат да се включат в маршовете, планувани в Париж и другаде. Описвайки в детайлности полицейските ограничения, в понеделник министърът съобщи:

„ Те идват, с цел да унищожат, да ранят и да убият служители на реда и жандармеристи. Техните цели нямат нищо общо с пенсионната промяна. Техните цели са да дестабилизират нашите републикански институции и да хвърлят кръв и огън върху Франция. “

Профсъюзните водачи и политическите врагове на президента Еманюел Макрон упрекват държавното управление му за протестното принуждение, разразило се през последните седмици, заявявайки, че неговият напън да увеличи законната възраст за пенсиониране във Франция от 62 на 64 години го е провокирал. Критиците също настояват, че полицейските чиновници са употребявали несъразмерна мощ против протестиращите . Орган за полицейски контрол проверява голям брой изказвания за непозволени дейности от чиновници.

Стачкуващите железопътни служащи на Гар дьо Лион маршируваха зад транспарант, който гласеше:

„ Полицията осакатява. Ние не прощаваме! “

Новата вълна от митинги беше 10-ият път от януари, когато синдикатите приканват служащите да изоставен и стачкуващите да наводнят улиците на нацията против предлагането на Макрон.

Тъй като не можа да получи болшинство в долната камара на Народното събрание за непопулярните промени, Макрон ги прокара посредством особено конституционно пълномощие, което в допълнение разпали гнева на протестиращите. Клеман Сайлд, пасажер във влака на Гар дьо Лион, разказа обстановката по този начин:

„ Всички стават все по-бесни “

Мъжът показа, че поддържа стачките макар въздействието им върху превоза и други услуги и добави:

„ Аз съм на 26 години и се чудя дали в миналото ще се пенсионирам. “

Друг пасажер, 70-годишната Хелене Коган, показа:

„ Французите са упорити и нещата излизат отвън надзор. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР