Протестиращите във втория по големина град в Либия Бенгази подпалиха

...
Протестиращите във втория по големина град в Либия Бенгази подпалиха
Коментари Харесай

Протестиращи запалиха офисите на хората на Хафтар в Бенгази

Протестиращите във втория по величина град в Либия Бенгази подпалиха централата на източната администрация, следена от военачалник Халифа Хафтар.
" В ранните часове в неделя група стачкуващи нападнаха постройката на кабинета ", сподели представител на Хафтар пред организация AFP. „ Запалиха я, преди да избягат “, сподели източникът, поискал анонимност.
Става ясно, че бързо са пристигнали полиция и пожарникари, само че огънят е унищожил основния вход на постройката.
Припомняме, че Протестите избухнаха и в източния град Ал-Мардж и полицията откри огън, откакто стачкуващите нахлуха в полицейски сектор.
Според очевидци най-малко петима души са ранени, отбелязва още БГНЕС.
Протестите започнаха късно в четвъртък в Бенгази, защото гневът кипна заради постоянно прекъсване на тока, дефицит на пари и високи цени на горивата. Източната администрация предизвести протестиращите " да не надвишават правото си да показват и да се показват ".
Знаете, главната линия на разлом в северноафриканската страна е сред силите, лоялни на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие (ПНС), и тези, които поддържат Хафтар, който стартира атака за завладяване на Триполи предходната година.
 Халифа Хафтар упрекна Турция в опит да колонизира Либия Халифа Хафтар упрекна Турция в опит да колонизира Либия
Командирът на Либийската национална войска маршал Халифа Хафтар съобщи, че " турската експанзия заплашва единството на Либия и стабилността...
От януари прохафтарските сили блокират най-важните петролни полета в страната, с цел да изискват обективен, както те го дефинират, дял от петролните доходи.
Блокадата, която е предизвикала загуба на над 9,6 милиарда $, съгласно Националната петролна корпорация, е засилила дефицита на електрическа енергия и горива.
Икономическата рецесия в Либия и на изток, изключително прекъсването на тока, се утежни заради блокадата. В неделя обаче Съединени американски щати оповестиха, че Хафтар се е съгласил да отстрани блокадата върху петрола, следен от неговите сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР