Протестиращите продължават да настояват за по-високи заплати. Медицинските сестри настояват

...
Протестиращите продължават да настояват за по-високи заплати. Медицинските сестри настояват
Коментари Харесай

Медицински сестри и таксиметрови шофьори излизат на протести

Протестиращите не престават да упорстват за по-високи заплати. Медицинските сестри упорстват за стартова заплата в размер на две минимални работни заплати за страната, за възстановяване на изискванията на труд и опция за кариерно израстване.
Протест в центъра на София ще има и на таксиметрови водачи. Заради него ще е блокирано придвижването в идеалния център при улица " Оборище ", бул. " Васил Левски " и зоната към площад " Александър Невски ".

Причина за митинга е нелоялна конкуренция. Става въпрос за компания за таксита на ръба на закона. Комисията за защита на конкуренцията образува и инспекция по случая, а против незаконните таксита на " Максим " се сплотиха всички таксиметрови компании.

От Столична община оповестиха, че ще има организация на придвижването поради готвения митинг.

От 07.00 часа до привършване на мероприятието на 21.03.2019 година се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства, както следва:

- на северозападната дъга на пл. „ Св. Ал. Невски “ сред ул. „ Оборище “ и ул. „ 11-ти август “, зад църквата „ Св. София “;

- на ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г.С.Раковски “ и пл. „ Св. Ал. Невски “;

- на ул. „ Оборище “ сред бул. „ Васил Левски “ и пл. „ Св. Александър Невски “;

- на югоизточната дъга на пл. „ Св. Ал. Невски “.
За времето от 13.00 часа до 14.30 часа на 21 март се позволява паркирането на колите, участващи в шествието на последна дясна пътна лента на бул. „ Цариградско шосе” сред 7-ми километър и Враня в посока център, отвън обсега на спирките на всеобщ градски превоз и зоните за престрояване
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР