Протестиращите от пролетта на тази година медицински сестри си учредиха

...
Протестиращите от пролетта на тази година медицински сестри си учредиха
Коментари Харесай

Медицински сестри си направиха собствен синдикат

Протестиращите от пролетта на тази година медицински сестри си учредиха личен профсъюз, който да пази трудовите им права. Това заяви лидерката на митингите Мая Илиева, която е определена и за ръководител на новия синдикат. През лятото Илиева беше уволнена от болница " Токуда " откакто КНСБ смъкна отбраната, с която тя се ползваше като синдикален водач в болничното заведение.

Новата конструкция се споделя Синдикат на българските медицински експерти и в неговото основаване вземат участие медицински сестри, акушерки, физиотерапевти и фелдшери.

“Изградихме конструкция, която да ни пази и да ни оказва помощ в представителността ни пред институциите “, съобщи Илиева и напомни, че техните митинги не са били подкрепени от казионните синдикални и съсловни организации.

“През всички тези месеци организирахме десетки митинги и то без помощта на казионните организации, блокирахме пътища, подавахме групови оставки. Писахме и се срещахме с всички институции, парламентарни комисии. Стигнахме до извода, че ни е нужна организация, която да отстоява и пази нашите трудови права и претенции. Така се роди Синдикат на българските медицински експерти “, съобщи Илиева.

“Оттук нататък ни чака доста работа, договаряния с работодатели по места и в случай че не бъдем чути – ефикасни протестни дейности. Времето на мирните митинги свърши, идва времето на един същински работещ профсъюз “, уточни тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР