Протестиращи в Русе блокираха движението към ГКПП Дунав мост тази

...
Протестиращи в Русе блокираха движението към ГКПП Дунав мост тази
Коментари Харесай

36 ден на протести: Блокада на Дунав мост

Протестиращи в Русе блокираха придвижването към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост ” довечера. Теобявиха, че ще пропущат автомобилния трафик на етапи.

По-рано недоволни от ръководството на страната жители проведоха автошествие, което потегли от центъра на града и стигна до кръстовището пред граничния пункт, където разпростряха блокадата си със скандирания Оставка! Веднага! ", " Всеки ден ще е по този начин до оставката ". Носят и плакати с надписи: " Оставка ", " Тук съм, с цел да остана ", " Ремонтираме страната, извинете ни! ", " Мутри вън ", оповестява Българска телеграфна агенция. Там стартира и създаване на палатков лагер.

След утринната блокада на Народното събрание, довечера не престават митингите против държавното управление и основния прокурор и в София, където продължават да бъдат блокирани кръстовища на Орлов мост, на площад " Независимост " и пред ректората на Софийския университет. Движението по бул. " Дондуков " и бул. " Цар Освободител " е спряно. Пропускат се само коли за спешна помощ и полицейски коли. Към 19.00 ч. на площад " Независимост " започнаха да се събират хора със флагове, подготвени да изразят недоволството си. Приготвен е и протестният боеприпас от кори с яйца за обстрел на институционални здания. Най-коментираната тематика и в този лагер е неналичието на кворум в Народното събрание и проваленото изключително съвещание. Според присъстващите това е доказателство за боязън измежду ръководещите, предава БНР.

От палатковия лагер на Орлов мост пък дадоха обещание концерт на класическа музика.

Блокади на пет основни кръстовища довечера възнамеряват и участници в антиправителствен митинг в Пловдив. Те се събраха на протест, минал в шествие на площад „ Съдинение ”. То ще премине и покрай сградата на регионалната дирекция на полицията, където ще бъде поискана оставката на вътрешния министър Христо Терзийски поради формирани актове на участници в палатковия лагер в града.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР