Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища

...
Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища
Коментари Харесай

31-вият протест в София започна, засега барикадите остават


Протестиращи против държавното управление още веднъж са блокирали трите основни софийски кръстовища – Орлов мост, пред СУ „ Св. Климент Охридски “ и в така наречен " Триъгълник на властта ", оповестява БНР.

На пл. „ Независимост “ лагер от десетина палатки още веднъж блокира придвижването по бул. „ Цар Освободител “. Движението по бул. " Дондуков " не е спряно към 19:00 ч. 

На " Орлов мост " към същия час ситуацията е спокойна. Протестиращите строят лагера си от двете страни на пътното платно. Средата му е освободена за коли за спешна помощ и пожарни коли. Лагерът е ограден от контейнери за боклук, пейки от Борисовата градина, дървени палети и бетонни кашпи. Интензивно е придвижването на пешехотдци, велосипедисти, скейтбордисти. Лагерът към този момент е електрифициран посредством елемент.

Протестиращите, прекарали нощта там, категорично отрекоха да са желали да употребяват дами и девойки като жив щит, както разгласи полицията. Според един от тях, прекарал нощта в лагера е имало само спогодба " В случай, че пристигна полиция по никакъв метод да не бъде предизвикана, а хората да се съберат, по опция в центъра, и да седнат на земята без безусловно никаква експанзия ". Според него изказванията на Столична дирекция на вътрешните работи са " провокация, която цели да настрои хората един против различен или до уплаши хората да не са тук, на " Орлов мост " и на митинг ите или е някакво опрощение за потребление на мощ, която те ще приложат ".

Вчера палатките бяха отстранени при акция на полицията, само че лагерът беше възобновен вечерта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР