Протестиращи се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София.

...
Протестиращи се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София.
Коментари Харесай

Протест пред Съдебната палата в София

Протестиращи се събраха довечера пред Съдебната палата в София. Основното им искане е оставката на основния прокурор и на Висшия правосъден съвет.

Недоволните упорстват прокуратурата да проверява по какъв начин се стигна до ситуацията, в което се намира опазването на здравето през днешния ден. Организатор на митинга е "Правосъдие на всеки ", от където приканиха присъстващите да съблюдават противоепидемичните ограничения.

Протестиращите разясниха и отхвърлянето на свикването на Велико национално заседание за нова Конституция. Според тях това се е случило, тъй като нова Конституция към този момент не е потребност на ръководещите, защото те "вече си имат локдаун ". От трибуната прочетоха приветствен адрес от музиканти от група ФСБ, с който поддържат самодейността на правораздаване за всеки за правосъдна промяна.



По-късно митингът на "Правосъдие за всеки " се сля с този пред Министерския съвет. Полицаите там не позволиха протестиращите да шестват по бул. "Дондуков ". Демонстрантите се отхвърлиха от желанието си и се насочиха на шествие по бул. "Цар Освободител ".

Протестиращите желаеха да минат през градинката пред Народно събрание. Полицията още веднъж не ги позволи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР