Протестиращи се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София. Основното

Протестиращи се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София. Основното ...

Протест пред Съдебната палата в София.


Протестиращи се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София. Основното им искане е оставката на главния прокурор и на Висшия съдебен съвет.

Недоволните настояват прокуратурата да разследва как се стигна до положението, в което се намира здравеопазването днес. Организатор на протеста е "Правосъдие на всеки", от където призоваха присъстващите да спазват противоепидемичните мерки.

Протестиращите коментираха и отхвърлянето на свикването на Велико народно събрание за нова Конституция. Според тях това се е случило, защото нова Конституция вече не е нужда на управляващите, тъй като те "вече си имат локдаун". От трибуната прочетоха поздравителен адрес от музиканти от група ФСБ, с който подкрепят инициативата на правосъдие за всеки за съдебна реформа.По-късно протестът на "Правосъдие за всеки" се сля с този пред Министерския съвет. Полицаите там не допуснаха протестиращите да шестват по бул. "Дондуков". Демонстрантите се отказаха от намерението си и се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител".

Протестиращите поискаха да минат през градинката пред НС. Полицията отново не ги допусна.

Източник: novini.bg