Протестиращи със сълзотворен газ и маски на лицата пред бутиковия

...
Протестиращи със сълзотворен газ и маски на лицата пред бутиковия
Коментари Харесай

Amazon печели от протестите във Франция

Протестиращи със сълзотворен газ и маски на лицата пред бутиковия бутик Cartier, универсални магазини, които са затворени, протестни табели, които блокират входовете на крайградските комерсиалните центрове- добре пристигнали във ваканционните пазари на Франция.

Цял месец на разрушителни митинги против по-високите налози върху горивата и ниските заплати заличи огромна част от блясъка на празничната атмосфера. И до момента в който държавното управление реагира с някои другарски настроени към служащите политики, купувачите в страната към този момент имат още една причина да се придържат към онлайн търговци като Amazon, написа Bloomberg.

За множеството компании е прекомерно скоро да се реши цялостното въздействие; по-заможните клиенти на първокласни марки могат да летят до други магазини в Лондон или Хонг Конг, а локалните търговци на дребно виждат, че потребителите се засилват, с цел да наваксат за изгубеното време, до момента в който напрежението стихва. В кратковременен проект обаче е ясно, че деятелите не са създали никаква услуга на търговците на дребно.

" Върнете се в дребните магазини ", съобщи министърът на труда Муриел Пениуод в сряда по френското радио. " Ние оказваме помощ на американски платформи като Amazon и убиваме дребния бизнес. "

Дори Амазон, която не разкрива данни за продажбите по страни, пострада от митингите с някои от складовете на компанията под прицел от протестиращите. Движението на " жълтите жилетки " не е оказало огромно въздействие върху нейната активност, показва компанията, и тя работи за обезпечаване на навременни доставки.

Милиарди евро изгубени

" Нашите чиновници са на техните постове, с цел да отговорят на потребностите на нашите клиенти, защото те са всекидневни ", споделя Амазон в изказване по имейл. " По бит, ваканционният сезон е доста деен интервал за нас. "

Тъй като жълтите жилетки заплашват с пети уикенд на митинги, французите губят волята си да харчат: продажбите, жертва на митингите, към този момент надвишават 1 милиарда евро, съгласно националната федерация на търговците на дребно FCD. Повече от половината от французите са трансформирали проектите си за извършване на покупки на коледни дарове в резултат на митингите, сочи изследване, оповестено на 7 декември, и един на всеки пет декларира, че поръчва онлайн заради аргументи, свързани с сигурността.

Във Франция, както и на други места, повече извършване на покупки онлайн значи повече Amazon: С 20% пазарен дял, уеб сайтът е повече от два пъти по-популярен от вториата по пазарен дял - френската Cdiscount, благосъстоятелност на веригата за хранителни артикули Casino Guichard-Perrachon, съгласно данни от Kantar Worldpanel.

Контрирайки нежеланието на французите да заплащат за достъп до онлайн извършване на покупки, Amazon подслади своята услуга " Prime ", която коства 49 евро, с двучасова доставка в Париж от магазина Monoprix и повече известни френски представления и филми.

Докато Amazon печели от обстановката, веригата Carrefour е измежду най-тежко засегнатите френски компании, с помощта на експозицията на крайградски хипермаркети, които към този момент се задъхват против цифровизираните си съперници, споделя анализаторът на Invest Securities Кристиян Гуйо. Дори и в региони, където магазините остават отворени по време на митингите, видео изображенията на насилието са задоволителни, с цел да реалокират покупките онлайн от огромните магазини.

Помощ на път

Помощта може да е на хоризонта. Освен обещаните 100 евро месечно за помощи за служащите и анулацията на нарастването на налога върху горивата, президентът Емануел Макрон упорства фирмите да дадат на служащите и необлаган с налози, бонус тази година. Компаниите, в това число телекомуникационният оператор Orange, Louis Vuitton, производителят LVMH, както и Kering, дружно със притежателите на Balenciaga и Yves Saint Laurent, към този момент са се съгласили на това.

Мерките ще лишават известно време, само че те съставляват към 10 милиарда евро спомагателна покупателна дарба, която може да помогне на търговците да се възстановят, съгласно Гуйо от Invest.

- Това явно няма да бъде без влияние - сподели Гуйот. " Все още не можем да кажем, че всичко това ще свърши в потребителението. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР