Протестиращи пенсионери от цялата страна блокираха движението по бул. “Цар

...
Протестиращи пенсионери от цялата страна блокираха движението по бул. “Цар
Коментари Харесай

Десетки пенсионери протестираха в столицата

Протестиращи пенсионери от цялата страна блокираха придвижването по бул. “Цар Освободител “ и минаха в шествие до постройката на Народното събрание. В акцията участваха десетки възрастни от разнообразни пенсионерски организации от цялата страна, съобщи националното радио.

Хората се събраха преди този момент на митинг пред постройката на Министерския съвет.

Основното им искане е от 1 януари идната година всички пенсии да се преизчислят посредством междинния застрахователен приход за 2017 година

На площада пред постройката на Министерски съвет се събраха няколко десетки пенсионери. С плакати " Справедливо за пенсионерите и таван и за заплатите на депутатите “ възрастните желаеха почтени пенсии, с които да живеят почтено. Венелин Налбантов от националната самодейност " Социална взаимност " сподели за настояването за преизчисление на пенсиите от следващата година:

„ Те не са преизчислявани действително от 2007 година Сега ние желаеме да бъде преизчислено за да могат почти пенсиите малко да помръднат в посока, която да обезпечи едно полудостойно битие от 1 януари “.

Участниците в митинга обявиха, че минималната пенсия би трябвало да е 400-500 лв..

„ Аз съм тука, с цел да изразя възмущението си, че се поддържа ниска пенсия от 200 лв.. Нека те да вземат по 200 лв. на месец и да изкарат с тия 200 лв.. Пенсионерът има потребност от медикаменти. Аз в този момент съм получила 7 лв. нарастване. Какво е това? Един кг хубаво сирене върви 11-12 лв., аз не хапвам отпадъци. Всичко върви нагоре. Ние накъде вървим? Те просто желаят да ни унищожат и ние да не съществуваме “, възмути се една от протестиращите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР