Протестиращи блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт Малко Търново за

...
Протестиращи блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт Малко Търново за
Коментари Харесай

Жители на Малко Търново протестираха срещу изграждането на бежански лагер

Протестиращи блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт " Малко Търново " за половин час. Хората стачкуват против проектите на Министерство на вътрешните работи да построи бежански лагер в градчето, оповестява БТВ.
Около 20 души блокираха придвижването на разклона за село Стоилово за към половин час. Протестът провокира гнева на пътуващите за Турция жители, които бяха принудени да останат в блокадата.
Преди дни беше оповестена поръчка за създаване на спешни центрове в Малко Търново, Елхово и Любимец. Хората упорстват за публично допитване, а кметът на Елхово Петър Киров се уточни през вчерашния ден пред bTV, че e схванал за процедурата от уеб страницата на Агенцията за публични поръчки. „ В Елхово към този момент има един разпределителен център, който стои празен и не сме съгласни да има втори”, сподели още той. В близкото село Бояново също са в протестна подготвеност, защото има възможност кармите на някогашния сапьорен батальон да бъдат превърнати в бежански център.
Министерство на вътрешните работи няма да строи нови бежански лагери, изясни на конференция в петък заместник-вътрешният министър Красимир Ципов. Той разясни, че в три парцела на Министерство на вътрешните работи, покрай турската граница, ще бъдат обособени площадки, които да се употребяват единствено в изключителна обстановка при огромна бежанска вълна и единствено след решение на Министерски съвет по ексклузивен проект.
Обособяването на площадките се прави с европари и планът приключвал идващия януари, като те са избрани още преди две години. До площадките няма свободен достъп, а с европарите ще се построява инфраструктура до тях. Aко България не извърши това обвързване, ще има финансова глоба, която ще би трябвало да се заплати от бюджета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР