Протестиращи блокираха пътищата в района на гръцкото село Псарадес. Там

...
Протестиращи блокираха пътищата в района на гръцкото село Псарадес. Там
Коментари Харесай

Гърци, недоволни от споразумението за името на Македония, блокират пътища

Протестиращи блокираха пътищата в региона на гръцкото село Псарадес. Там по-рано през днешния ден беше подписан договорът сред Гърция и Македония за решение на разногласието за името, заяви БНР.

Група недоволни от подписаното съглашение, са спрени от полицията. Те са желали да доближат до мястото на формалната гала.

Главната опозиционна партия в Македония - ВМРО-ДПМНЕ, която счита, че договорът опонира на националните ползи, провежда протестен марш в Битоля.

Засиленото полицейско наличие на специфични елементи за битка с безредиците не спря протестиращите против контракта със Скопие за новото име на Македония.

Общо 80 рейса с протестиращи от Солун и други градове от Северна Гърция дойдоха през днешния ден в региона. Те шестваха, носейки алегорична бесилка и черни флагове като знак, че с дейностите си гръцкият кабинет погребва страната.

По данни на полицията, все още няколко стотин протестиращи в село Бигла са блокирали пътя към най-големия град в региона на Флорина. По-рано до конфликти в региона на селцето Писодери група протестиращи опита да пробие полицейския кордон, с цел да доближи до Псарадес. Органите на реда съумяха да ги спрат със мощ и сълзотворен газ.

По предварителна информация се очакваше, че след подписването границата сред Гърция и Македония ще бъде блокирана. Въпреки това гръцките медии оповестяват, че граничният пункт покрай Битоля е отворен.

В Битоля има митинг против контракта. /news,bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР