Протестиращи блокираха пътищата в района на гръцкото село Псарадес. Там

...
Протестиращи блокираха пътищата в района на гръцкото село Псарадес. Там
Коментари Харесай

Гърци, недоволни от споразумението за името на Македония, блокират пътища

Протестиращи блокираха пътищата в региона на гръцкото село Псарадес . Там по-рано през днешния ден беше подписан договорът сред Гърция и Македония за решение на разногласието за името , заяви БНР.

Група недоволни от подписаното съглашение, са спрени от полицията . Те са желали да доближат до мястото на формалната гала.

Главната опозиционна партия в Македония - ВМРО-ДПМНЕ, която счита, че договорът опонира на националните ползи, провежда протестен марш в Битоля .

Засиленото полицейско наличие на специфични елементи за битка с безредиците не спря протестиращите против контракта със Скопие за новото име на Македония.

Общо 80 рейса с протестиращи от Солун и други градове от Северна Гърция дойдоха през днешния ден в региона . Те шестваха, носейки алегорична бесилка и черни флагове като знак, че с дейностите си гръцкият кабинет погребва страната.

 Република Северна Македония - Гърция и Македония подписаха съглашението за новото име Обновена
Република Северна Македония - Гърция и Македония подписаха съглашението за новото име

Споразумението поставя завършек на 27-годишния спор сред Гърция и Македония

По данни на полицията, все още няколко стотин протестиращи в село Бигла са блокирали пътя към най-големия град в региона на Флорина . По-рано до конфликти в региона на селцето Писодери група протестиращи опита да пробие полицейския кордон, с цел да доближи до Псарадес. Органите на реда съумяха да ги спрат със мощ и сълзотворен газ.

 Захариева: Целта ни е Македония да стартира диалози за участие в Европейски Съюз на 26 юни
Захариева: Целта ни е Македония да стартира диалози за участие в Европейски Съюз на 26 юни

Очакваме на 11 юли Македония да стане член на НАТО, изясни българският външен министър

По предварителна информация се очакваше, че след подписването границата сред Гърция и Македония ще бъде блокирана. Въпреки това гръцките медии оповестяват, че граничният пункт покрай Битоля е отворен .

В Битоля има митинг против контракта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР