Протестът на инициатива Правосъдие за всеки, който се събира всяка

...
Протестът на инициатива Правосъдие за всеки, който се събира всяка
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Гласът на протеста няма да бъде заглушен |

Протестът на самодейност " Правосъдие за всеки ", който се събира всяка сряда пред Съдебната палата, тази вечер раздаде маски -  в отговор на противоепидемичните ограничения.

Маските са с логото на  " Правосъдие за всеки " и адвокат Велислав Величков разяснява, че ще се постарят властта да ги вижда по-често, " тъй като ръководещите се плашат от думата правораздаване, те избират правообслужване ".

Адвокат Петромир Кънчев съобщи, че новата " запазена марка " на България към този момент не са красивите долини, планини и чистото море, а проблемите в българското правораздаване. Той добави, че митингите са посочили проблемите у нас и към този момент за тях знаят всички в европейските институции.

Кънчев сподели още, че гласът на митинга няма да бъде заглъхнал и той ще продължи да се чува - всяка сряда пред Съдебната палата, всеки четвъртък по време на студентския митинг, както и всеки петък пред Българска национална телевизия.

Адвокат Росен Рашков още веднъж разяснява препоръчаната правосъдна почивка - в случай че тя се случи, " жителите ще получават сред 3 и 5 % правораздаване, само че пък цялостен размер прокуратура, цялостен размер разследване и цялостен размер полиция. "  

Петромир Кънчев съобщи, че  в случай че правото на правораздаване бъде лимитирано или отказано, те ще продължат да излизат на протест  пред Съдебната палата освен в сряда, само че и в други дни .

Адвокат Силвия Петкова цитира починалия доцент Кристиан Таков: " България се разсънва извънредно постепенно, само че слънцето към този момент е изгряло...Ще се става! " Според нея митингът въплъщава думите на Таков.

Велислав Величков заяви още, че идната сряда думата ще бъде дадена на интелектуалците: " Нека подкрепим хората на изкуството, хората на духа. "

По традиция митингът приключи с шествие до Ларгото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР