Протестът на инициатива Правосъдие за всеки, който се събира всяка

...
Протестът на инициатива Правосъдие за всеки, който се събира всяка
Коментари Харесай

``Правосъдие за всеки``: Ние сме трите С - свобода, светлина, справедливост |

Протестът на самодейност " Правосъдие за всеки ", който се събира всяка сряда пред Съдебната палата, тази седмица разяснява признатите през днешния ден промени в Наказателния кодекс, съгласно които споделеното пътешестване се криминализира.


Адвокат Росен Рашков разяснява измененията в Наказателен кодекс за незаконния транспорт на пасажери. Той съпостави присъдите, които са по-големи от тези, които се плануват за присъединяване в проведена незаконна група. Рашков съпостави присъдите - за споделено пътешестване присъдите могат да стигнат до 10 година затвор, до момента в който за присъединяване в проведена незаконна група се плануват от 3 до 5 години затвор.

Адвокат Емил Георгиев разяснява случая с журналиста от в. " Сега ", който беше извикан на разпит след информация в Имотния указател. Той съобщи още, че митингите в сряда ще продължат, тъй като " това, което ни сплотява, това което желаеме е нито повече, нито по-малко от правораздаване за всеки. "

Камен Добрев от БОЕЦ прикани жителите да стачкуват всеки четвъртък пред Висш съдебен съвет. Той прикани хората да си вземат отпуск и да се включат в митинга в Петък в с. Расово. Протестът ще стартира в 13:00 часа, а задачата е прекъсването на противозаконния градеж на " Турски поток. "

Велислав Величков разяснява настояването на България да има двама представители в Европейската прокуратура и позицията на основния прокурор Иван Гешев, че двама европейски делегирани прокурори от България са незадоволителни за размера на идната работа. Величков съобщи, че " Гешев е решил, че желае повече права, повече власт ". Адвокат Величков разяснява и желанието профилираната прокуратура да следи разпределянето на средствата от еврофондовете за идващия програмен интервал като. Той съобщи, че по този метод профилираната прокуратура ще подсигурява, че европари ще отиват единствено при верните хора. Величков съобщи още, че по този метод " вълкът ще пази овцете. "

Величков се обърна и към политическите партии, които ще вземат участие на идните парламентарни избори: " Искаме периоди, Искаме промени. Докато не оправите правораздаването, нищо няма да оправите. Изчистете правораздаването и то ще почисти страната. " Той добави, че " залогът за идващите избори е дали България ще бъде правова страна, или ще се трансформира в безспорна каскетура. "

Адв. Величков съобщи, че митингите ще продължат всяка сряда, а всички, които не могат да участват да ги гледат онлайн, тъй като те са трите с-та: независимост, светлина и правдивост.

След това по традицията шествието се насочи към пл. " Независимост ", където се сля с другите протестиращи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР