Протестът на инициатива Правосъдие за всеки, който се събира всяка

...
Протестът на инициатива Правосъдие за всеки, който се събира всяка
Коментари Харесай

Протестът пред Съдебната палата подкрепи демонстрантите, глобени по 500 лева за яйцата по здравния министър |

Протестът на самодейност " Правосъдие за всеки ", който се събира всяка сряда пред Съдебната палата, днес подкрепи стачкуващите от Пловдив, задържани и санкционирани за мятане на яйца по здравния министър.

Преди два дни Окръжният съд в Пловдив наложи

Аз бях покъртен. Това не беше правосъден развой. В този развой нямаше правораздаване. Аз съм покъртен от този фарс. Искам да запомните този случай като вододел. Оттук-нататък няма накъде да отстъпваме! Ако последният бастион - съдът, е паднал, значи ние сме завършили с правото. България към този момент не е правова страна, съобщи пред множеството край Съдебната палата Росен Рашков - юрист на актьора Даниел Михайлов.

Едно яйце - съгласно българския съд - коства 500 лв.! Това е най-скъпото яйце, за което аз съм чувал в миналото! - сподели още юрист Рашков.

Демонстрантите пред Съдебната палата припомниха и главните претенции, с които се събират на митинг всяка сряда: 1) оставката на Главния прокурор, оставката и на Висшия правосъден съвет, който " очевидно отхвърля да ревизира дали Иван Гешев нарушава Конституцията, Закона и върховенството на Правото " ; 2) решителна промяна в Прокуратурата и Съдебната власт. 3) да се изпълнят рекомендациите на Европейската комисия, Венецианската комисия и резолюцията на Европейския парламент, с цел да не се постанова да се стопират парите от еврофондовете.

Протестът е пред Съдебната палата, тъй като " там се намира кабинетът на основния прокурор и Върховната прокуратура ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР