Протестът, който отборът на Хонда в MotoGP входира срещу промените

...
Протестът, който отборът на Хонда в MotoGP входира срещу промените
Коментари Харесай

Протестът на Хонда ще се разглежда от апелативния съд на MotoGP

Протестът, който тимът на Хонда в MotoGP входира против измененията в наказването на Марк Маркес, наложено на испанеца след случая му с Хорхе Мартин (Прамак Дукати) и Мигел Оливейра (RNF Априлия) ще бъде прегледан от апелативния съд на MotoGP, това оповестиха стюардите на Гран При на Аржентина, които през вчерашния ден разгледаха апела.

Припомняме, че Маркес бе осъден с двойно прекосяване през дългата обиколка за старта на „ Термас де Рио Ондо “ поради провокирания от него случай на „ Портимао “ в неделя. В понеделник обаче стана ясно, че шесткратният първенец в кралския клас ще пропусне кръга в Аржентина поради травмата на дясната длан, която той получи при въпросния случай.

Това означаваше, че неговото наказване ще „ изгори “, защото то трябваше да важи само за Гран При на Аржентина, най-малко по този начин бяха написали комисарите в Португалия. Във вторник обаче те коригираха глобата и сегя тя би трябвало да бъде изтърпяна в „ идващото съревнование, в което водачът (Маркес) взе участие “.
 Марк Маркес няма да се измъкне от наказването от Португалия Марк Маркес няма да се измъкне от наказването от Португалия
Разбира се тези промени не се харесаха на отбора на Хонда, който изцяло предстоящо подаде митинг против тях. Този митинг бе прегледан от стюардите в Аржентина, които решиха, че в тази ситуация става въпрос за юридически спор, а не за състезателен подобен. Именно заради тази причина те пренасочиха митинга към апелативния съд на MotoGP, който да го прегледа по-внимателно.
 Хонда апелира измененията в наказването на Маркес Хонда апелира измененията в наказването на Маркес
Като част от обоснованието за своето решение стюардите в Аржентина показват, че апелативният съд ще вземе „ най-адекватното и правилно решение “. Все още не е ясно по кое време апелативният съд ще се събере и ще прегледа случая. Много евентуално е това да се случи в границите на идващите две седмици, преди старта за Гран При на Америка (16 април), защото упованията са Маркес да се опита да започва на „ Пистата на Америките “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР