Протестантската църква в Швеция активно се готви за война. Боевете,

...
Протестантската църква в Швеция активно се готви за война. Боевете,
Коментари Харесай

Готвят шведите към масова гибел заради “войната с Русия”

Протестантската черква в Швеция интензивно се готви за война. Боевете, съгласно шведските свещеници, могат да стартират, несъмнено, заради „ експанзията на Русия “. И като част от тази подготовка църквата възнамерява да подсигурява, че най-малко 5% от популацията на страната може да бъде заровено в гробове. Кой и за какво измисли сходно мракобесие?

В Швеция беше оповестена вест, която накара доста поданици на тази страна да онемеят. Оказа се, че в навечерието на Коледа архиепископът на Протестантската черква на Швеция Мартин Модеус е изпратил писмо до подчинените си епископи, призовавайки ги да задействат ограничения в 550 енории и пастори в страната, с цел да се приготвят за вероятни военни дейности.

По-специално, главата на църквата приканва за опцията за погребение на половин милион трупове! Модеус предлага да се изхожда от обстоятелството, че войните и злополуките водят като предписание до всеобща смъртност и нуждата от места за заравяне нараства през такива интервали.

Започваме от най-лошия сюжет “

Преди в Швеция имаше правила, съгласно които църковните енории трябваше да разполагат с имоти земя за погребението на 5% от популацията - това подхожда на към половин милион гробове. Сега, съгласно Модеус, тази рекомендация още веднъж е станала настояща. Освен това, както той подреди, всички енории би трябвало да подсигуряват, че има ясно маркирани събирателни пунктове на карти наоколо до всички гробища. Енориите също би трябвало да бъдат готови за дефицит на гориво и спиране на интернет. Това значи, че крематориумите няма да работят, а гробовете ще би трябвало да се копаят на ръка. Ето за какво е належащо авансово да приготвят нужния брой лопати.

Освен това е належащо да се имапредвид, че заради вероятно спиране на електрозахранването и интернет ще се наложи регистриране на всички умряли в гробищните книги. Тези книги още веднъж би трябвало да бъдат готови авансово. Архиепископът счита също по този начин за належащо авансово да се приготвят задоволителен брой надгробни плочи, с цел да няма дефицит на тях по-късно.И това никога не е сюжетът на приказен трилър - в шведската черква одобряват въпроса безусловно съществено.

„ Ние базираме нашите рекомендации на най-лошия сюжет. Затова желаеме да насърчим църковните общности да възнамеряват авансово. Горивото и електричеството са нужни за работата на крематориумите, само че може да се случи, че те няма да могат да работят. Енориите би трябвало да бъдат готови да копаят гробове на ръка, “, споделя Ева Арбранд Йохансон, която работи в шведската черква като координатор на погребения.

Църквата счита, че в близко бъдеще може да стартира война сред западната общественост и Русия, която ще засегне и Швеция. „ Сега тече действен разбор, зада се подготвим за война. Целта е да можем да продължим да работим в сложни условия допустимо най-дълго. Винаги би трябвало да сме подготвени да съберем спомагателни запаси за църквата, като изкопаване на гробове “, споделя Лиза-Гун Бернерстед, координатор на гражданската отбрана на Протестантската черква на Швеция.

План за деяние

Според Бернерстедсписъкът с това, което църквата има намерение да направи, с цел да се приготви за война, е доста дълъг. Той включва както къде би трябвало да се крие църковното сребро, по този начин и по какъв начин би трябвало да работят крематориумите без електричество. Бернерстеднастоява, че шведите, даже по време на война, би трябвало да имат право на почтено заравяне.

Тя прибавя, че няма да се ограничи единствено до изкопаване на гробове – шведската черква има за задача да пази и да се грижи за своите храмове (които, както акцентира тя, са „ монументи на културата “) и техния инвентар при положение на война.

„ Това е изключително значимо, тъй като църковните пространства съставляват както нашата история, по този начин и нашето бъдеще – и ние виждаме какъв брой значими са те по време на рецесия. Също по този начин от опита на воюващите страни видяхме, че постоянно паметниците на културата стават обект на заличаване. Вероятно тъкмо тъй като те съставляват нашата еднаквост “, изяснява Лиза-Гун Бернерстед.

Според нея Църквата на Швеция се готви за допустима война от пролетта на 2022 година Още тогава духовенството стартира да написа указания - кой какво ще прави в енориите при положение на военни дейности.

Всичко това е облечено в тонове претенциозни думи. „ Това, което виждаме, е, че може да се наложи още повече да се съсредоточим върху предаването на вяра и храброст “, споделя Бернерстед. Основната концепция е, съгласно нея, всеки човек да бъде обвързван точно с този тип активност, където носи " най-голяма изгода за общата защита ".

За тази цел предходната есен Шведската черква организира диалози с Министерството на защитата на Кралството и Гражданската организация за отбрана на популацията и подготвеност при изключителни обстановки. По време на тези договаряния бяха разисквани проекти за съдействие сред страната и църквата по тематиката за гражданската отбрана.

Тук би трябвало да се има поради, че Модеус получи ранг архиепископ напълно неотдавна и, оглавявайки църквата, разви такава бурна активност, че мнозина безусловно онемяха. В последна сметка Швеция от дълго време се е трансформирала в синоним на добре сит и спокоен живот. И в този момент новият архиепископ приканва шведите да се приготвят за всеобщи гробове. Шведите, когато четат пресните рекомендации на Модеус, имат подсъзнателно чувство, че Средновековието се завръща с войни, протести, апетит и епидемии.

Подчинените на архиепископ Модеус, както се споделя, козируваха. Например, шведската преса написа за митрополия Ван-Бюрхолм в северната част на Швеция, където 30 души са били особено назначени - при положение на война те ще бъдат заети с изкопаване на гробове, погребение на трупове и отбрана на локалните монументи на културата. Въглища и други горива се събират при положение, че замръзналата земя би трябвало да се размрази преди копаене. Освен това, както радостно оповестиха представителите на митрополията, те от дълго време са се сдобили с поле, ситуирано до църквата в град Ванерсби, където могат да бъдат заровени минимум две хиляди души.

Подобна активност на Модеус провокира боязън и неспокойствие у мнозина - някои въртят пръст в слепоочията си и оферират да подложат архиепископа на медицински обзор.

Исторически контузии и сегашни страхове

От друга страна, коства си да се вземе поради историческият подтекст. В Швеция страхът от Русия е към момента мощен - от времето преди двеста години, когато по заповед на Петър Велики съветските войски акостираха в непосредствена непосредственост до Стокхолм. Навремето Швеция е била могъща империя, а Балтийско море в действителност „ шведско езеро “. И всичко върви добре за шведите досега, в който империята им попада в зъбите на „ съветската мечка “, която свежда в миналото могъщата страна до равнището на второстепенна страна.

Последната война в историята на Швеция сега завърши през 1809 година, след нея Русия лишава от шведите съвсем половината от тогавашната им територия - Финландия. Поучени от този урок, шведите прогласяват политика на непрекъснат неутралитет, към която се придържат, въпреки и с известни запаси, повече от двеста години.

Сега, както знаете, Стокхолм няма самообладание да се причисли към НАТО. И макар всички настоящи забавяния, най-вероятно той ще получи участие в Алианса. Така страната публично е извадена от статута на неутрална. Но психическата контузия, получена по време на многочислените руско-шведски войни, не е изчезнала - изключително откакто шведските историци и пропагандисти деликатно я разпалват. Оттук и апокалиптичните настроения на шведската черква, която е огледало на шведското общество, и готовността за всеобщо разкопаване на гробове.

За да добиете визия за актуалните настроения в шведското общество, просто погледнете заглавията на шведските новинарски уеб сайтове. Сега там доминират заглавия от следния вид: „ Осъден разузнавач призна, че е сътрудничил с съветските специфични служби “, „ Шведски подпалвач на Корана упрекнат във връзки с ЧВК “Вагнер “, „ Беларуски монахини в Швеция упрекнати в събиране на пари за съветската войска “, и впрочем.

Честно казано, би трябвало да се означи, че дейностите на шведската черква не наподобяват толкоз диви на фона на проектите, които се извършват на равнище целия Европейски Съюз. Европейската комисия (ЕК) неотдавна разгласи, че финансира план за депозиране на защитно съоръжение, измервателно съоръжение, медикаменти и антитела във Финландия. Беше оповестено, че хранилища, предопределени да задоволят потребностите на целия Европейски Съюз, ще бъдат нужни при положение на " изключителни обстановки в химическата, биологичната и нуклеарната област ".

Според Европейска комисия се възнамерява да се построи система, която разрешава складираните във финландските хранилища материали да бъдат изпратени в зоната на бедствието в границите на 12 часа след приемане на молба за помощ. Необходимите материали ще се съхраняват в хранилища под формата на модули. Всеки от тези модули ще съдържа оборудването, належащо за стотици лица за първа помощ, които ще се оправят с следствията от химически, биологични, радиологични и нуклеарни (ХБРЯ) повреди. Подчертава се, че доста от медикаментите и антидотите, са много редки - и е още по-необходимо да се поддържа задоволително количество от тях. Тази вест, несъмнено, усили степента на безпокойствие в шведското общество, което към този момент се опасяваше от експлоадирането на нуклеарна война.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР