Протест в защита на собственика на депото за вторични суровини

...
Протест в защита на собственика на депото за вторични суровини
Коментари Харесай

Протест в защита на собственика на депото за отпадъци край Струма

Протест в отбрана на притежателя на депото за вторични първични материали край автомагистрала " Струма " проведоха тази заран негови чиновници. Кольо Илиев е притежател на предприятието за преправка на вторични първични материали и е обвинен за пожара под моста на автомагистралата, който нанесе съществени вреди на пътното оборудване. Служителите се събраха под моста на аутобана и оповестиха Илиев за почтен. Те имат подозрения за тенденциозен палеж на сметището.
Фирмата ни е от районна значителност, тъй като преработва над 500 тона месечно софтуерен боклук, който го трансформираме във вторична суровина. Това е от районна значителност, тъй като обслужва доста дребни и огромни компании и обслужва тяхната естествена стопанска активност, посочи пред Българска национална телевизия жена, която работи във компанията.
Според нея, в случай че работата на депото бъде спряна, имало заплаха от замърсяване на околната среда. Хората се тормозят и че ще останат без работа.
По думите й от депото неведнъж изпращали сигнали до институциите, че автомагистралата не трябва да минава през този сектор. Но никой не е обърнал внимание на тези тъжби.
Екологът на депото - Светлана Кирилова, също поддържа протестиращите, като сподели, че гумите под автомагистралата не са били от това хранилище.
Припомняме, че прокуратурата повдигна две обвинявания на Кольо Илиев. Ако бъде приет за отговорен, го грозят 8 години затвор и огромна глоба.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР