Протест срещу зеления сертификат събра граждани на централния площад Свобода

...
Протест срещу зеления сертификат събра граждани на централния площад Свобода
Коментари Харесай

Протест срещу зеления сертификат в Хасково

Протест против зеления документ събра жители на централния площад " Свобода " в Хасково. Недоволни от прелюдия режим на допуск пристигнаха с български трикольори и плакати с лозунги против рестриктивните мерки като " Родени сме свободни и с равни права ". Представители на политически сили също бяха видяни измежду множеството.
 Българска телеграфна агенция
Инициативата за този митинг беше наша, сподели Радка Даскалова от Движение " Българско семейство ". Отправихме обществена покана и към всички партии, посочи тя.

Категорично срещу съм така наречен зелен документ, той нарушава всичките ми човешки права. Не искам да бъда репресирана и дискриминирана, добави тя. Даскалова разясни още, че членът на Движението юрист Ростислава Жекова е изготвила тъжба, която идния понеделник ще бъде подадена в Софийския административен съд.
 Българска телеграфна агенция
В съда ще се жалва и Съюзът на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/, удостовери ръководителят му Милена Налбантова. Последните година и половина за съюзните членове тя назова " гнет и ограничения ". Стъпката със зеления документ води до сегрегация и делене на хората, уточни тя. Да потвърждаваме на всеки два-три дни с проби своята " валидност " за нас и нашата работа към този момент е безусловно неприемливо, заключи Налбантова.

Сред митингуващите бяха и доста младежи. За мен тези ограничения би трябвало да паднат. Нямам нищо срещу имунизирането, само че на хората би трябвало и да се даде независимост да избират, изключително когато от това зависи работата им, сподели тийнейджърката Симона Даскалова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР