Протест срещу квалификацията на престъплението и размера на наложеното наказание

...
Протест срещу квалификацията на престъплението и размера на наложеното наказание
Коментари Харесай

Прокуратурата иска доживотен затвор за охранителя от девненската дискотека, убил млад мъж

Протест против квалификацията на закононарушението и размера на наложеното наказване на подсъдимия за убийството в девненската дискотека Виктор Панайотов-Гущера е внесла Окръжната прокуратура във Варна в Апелативния съд. 33-годишният охранител на дискотека „ Акапулко “ е бил приет за отговорен за осъщественото ликвидиране на 22-годишния Мартин К. от село Николаевка от състав на Варненския областен съд, който му наложи наказване 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим.

С присъдата на първата правосъдна инстанция Виктор е бил оневинен по в началото повдигнатото обвиняване от прокуратурата – съзнателно ликвидиране по хулигански подбуди, осъществено с особена свирепост.

Окръжната прокуратура във Варна стачкува и наложеното наказване. Вместо 15 години затвор обвиняването предлага в митинга си Апелативният съд да приложи по-тежко наказуемото закононарушение, като му дефинира наказване „ Доживотен затвор “. Ако въззивната инстанция реши, че това наказване е прекалено тежко, Окръжната прокуратура предлага като опция съдът да наложи на Виктор Панайотов 20 години отнемане от независимост.

Престъплението е било осъществено на 28 ноември 2015 год. в девненския кв. „ Повеляново “. Подсъдимият Виктор бил извикан от работещия там Крум А. във връзка кавга и сборичкване с клиент на заведението. 22-годишният Мартин чествал в дискотеката с приятеля си Руси В. идната женитба с неговата сестра.

Подсъдимият охранител дошъл на мястото и откакто се осведомил къде се намират клиентите, които не желали да изоставен дискотеката, се отправил към двора на намиращата се в съседство детска градина. 33-годишният мъж нападнал Мартин и почнал да му нанася с нож голям брой удари по тялото. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето на 22-годишния юноша.

На приятеля му Руси В. също бил нанесен побой. Той бил ранен в бедрото, само че съумял да алармира на незабавния телефон 112 за случилото се. Пристигналият медицински екип установил гибелта на Мартин.

Предстои Апелативният съд да прегледа митинга на прокуратурата против квалификацията и размера на наказването на Виктор П.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР