Протест, организиран от партия Възраждане“, в защита на българския лев

...
Протест, организиран от партия Възраждане“, в защита на българския лев
Коментари Харесай

Протест пред НС срещу въвеждане на еврото в България

Протест, проведен от партия „ Възраждане “, в отбрана на българския лев и срещу въвеждане на еврото в България , се организира на пл. “Народно заседание “ в София.

На митинга са водачът на партията Костадин Костадинов и граждани.

Присъстващите носят български флагове и флагове на " Възраждане ", както и плакати " Аз предпочитам лв. ",  " Не на еврото ", " Избирам българския суверенитет ".

Позицията на „ Възраждане “ е, че

България не е подготвена да стане част от еврозоната. Ако все още бъде въведено еврото в страната ни, то няма да докара до влизането ни в така наречен Клуб на богатите, а би могло да докара само до още по-голямо обедняване на българския народ заради шоковата инфлация, която се следи във всички страни в първите години от влизането им в еврозоната, считат от партията.

От „ Възраждане “ декларират още, че

в случай че въведем еврото в този момент, България ще загуби целия си паричен суверенитет, с което ще се откажем вечно от това сами като страна да дефинираме паричната си политика.

От партията на Костадинов вече оповестиха, че

ще създадат предприемчив комитет за събиране на подписи за референдум по тематиката. Обявиха и въпроса, който ще предложат за допитването - " Съгласни ли сте българският лев да се резервира като публична валута в България до постигане на 90 % от средноевропейските приходи? ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР