Протест. Сега: Граждани направиха жива верига край плажа Корал Жива

...
Протест. Сега: Граждани направиха жива верига край плажа Корал Жива
Коментари Харесай

Граждани направиха жива верига край плажа Корал; Фенът, хвърлил бомбичка по полицаи, се предаде след 3 дни

Протест.

" Сега ":

Граждани направиха жива верига край плажа " Корал "

Жива верига на Корал и флашмоб в София в отбрана на дюните се организираха през днешния ден, заяви bTV. Десетки се подвигнаха на митинг, откакто преди дни стартира обграждане на гората край някогашния къмпинг с телена ограда.

На прага на лятото, опасенията на феновете на свободното къмпингуване са, че едно от последните диви места край морето ще бъде застроено. Испанска компания е притежател на 120 дка край екоплаж Корал, част от които са дюни.

Заради сигнал, че оградата ще бъде съборена, гората беше окупирана от полиция и частни гардове, само че до конфликт не се стигна.

След като стигнаха пеш до плажа, около към момента незавършената ограда, недоволните направиха жива верига на входа на заградения път.

" След 20 дни тук ще има море от туристи и няма да имат достъп до здравна помощ ", съобщи Николай Илиев. " Това е следващата стъпка в задачата да се заграби последното останало кътче и да бъде бетонирано до дъно ", разяснява Дончо Бораджиев.

Инцидент.

" 24 Часа "

Фенът, хвърлил бомбичка по служители на реда, се съобщи след 3 дни

Футболният почитател, който хвърли бомбичка по време на мача " ЦСКА- " Левски " на 18 април и рани 2-ма служители на реда, се съобщи в Столична дирекция на вътрешните работи след 3 дни търсене. Йордан Исаев отишъл в полицията в събота вечерта и направил самопризнания.

" Младежът е на 25 година и до момента не е имал престъпни прояви, нито присъди ", заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов. До случая бил прочут на полицията единствено като почитател на " Левски ". Гравитирал към ядрото на агитката на " сините ".

" Съжалявам за стореното " - били първите думи на Йордан, който се явил, съпроводен от юрист. Той твърдял, че желал да хвърли бомбичката към пистата за тичане, само че тя паднала в бранш А. Полицаите обаче се съмняват в тезата му.

" Това няма по какъв начин да стане, тъй като пистата е пред бранш " Б ", където е била " синята " агитка, а самоделката е отишла чак в бранш " А ", изясни Иванов, и благодари на сътрудниците си за денонощния труд.

Разследване.

" Монитор ":

Тройна експертиза разкрива повода за злополуката на " Тракия "

Тройна експертиза ще взема решение заплеснатост или щета в автомобила на Цвета Таскова e повода тя да се блъсне с колата си в рейс на автомагистрала " Тракия ". При тежкия случай на 13 април починаха шестима души, а други 26 бяха ранени. Както стана ясно предходната седмица огледът на колата е изработен за 10 минути, а заключението е, че возилото е техническо изправено. Това бе и повода наблюдаващия прокурор Мирослав Ангелов да изиска най-тежката мярка за неотклонение за дамата. Основната теза на прокуратурата е, че колата на Таскова се е блъснала в предната лява гума на рейса, при което той се е завъртял надясно и се е преобърнал в канавката. А шофьорката обяснила, че почнала изпреварване със скорост 110 км/ч, като при започване на маневрата усетила някаква неустановеност в автомобила, който без причина се насочвал встрани. Опитала да го овладее, само че не съумяла. Затова е назначена нова, тройна експертиза.

Проучване.

" Дума ":

44% сочат Запада като източник на спорове

С 5 пункта се е покачило доверието в президентската институция, сочи проучване на " Афис "

44% от българите виждат Запада като източник на спорове, който желае утежняването на ситуацията в света. Едва 5 на 100 считат, че сходен агресор е Русия. Това демонстрират данните от национално представително проучване на публичното мнение на организация " Афис ", извършено в интервала 13-17 април т.г. измежду 1021 жители.

55% от запитаните са на мнение, че през идните месеци напрежението сред Запада и Русия ще продължи да нараства. На противоположното мнение са едвам 17%. 30 на 100 считат, че напрежението ще се резервира на настоящето си равнище.

Изследването демонстрира тревожна комплицираност измежду интервюираните, считат от " Афис " и допълват, че у нас тече политически спор би трябвало ли България да вземе страна в противоборството на международните сили и в случай че да, чия страна и какъв брой уверено да го направи. Двама от всеки трима считат, че би трябвало да останем допустимо най-неутрални. 11% считат, че България би трябвало да застане на страната на Запада, а 25% - на Русия.

Няма смяна в електоралните настройки, показват от " Афис ". Готовността за гласоподаване за обособените партии и обединения се резервира на досегашните равнища. Ако в този момент се проведат парламентарни избори, в новото Народно събрание ще попаднат ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти ". Засега всички останали политически сили остават без депутатските мандати. Рязко - от 29 до 36%, е скочил делът на жителите, които не имат намерение да поддържат нито една партия или коалиция.

Спор.

" Монитор ":

Караянчева: Президентът не демонстрира проблемите по верния метод

Ако предлагането на Българска социалистическа партия за понижаване на депутатските заплати и ваканции е съответно входирано в деловодството на Народното събрание то ще бъде разпределено по надлежния ред и всеки ще има опция да огласи своята позиция на комисия и в пленарната зала, увери ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в изявление пред БНР.

Относно изказванията на президента Румен Радев от миналата седмица, измежду които и тези в лекцията му пред студенти в УНСС и апела му за изсветляване на процесите в страната Караянчева съобщи: " Президентът е институция и би трябвало да приказва, да демонстрира проблемите, само че не по този метод, по който го прави. Трябва да чува и противоположното мнение. Разбирам, че е боен, само че не трябва да реагира първосигнално и да атакува личностно човек, който се е опитал да го подлага на критика. Мисля, че това което той направи и личностно атакува господин Цветанов, не му прави чест. Така не се прави. "

Визирайки рецензиите за некачествено законодателство на настоящия парламент Цвета Караянчева регистрира, че " законодателството, което в този момент се прави, е по-качествено от правеното през годините обратно, а Народното събрание е една от транспарантните институции ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР