Протест на граждани, включително онкоболни пациенти, посрещна в четвъртък общинските

...
Протест на граждани, включително онкоболни пациенти, посрещна в четвъртък общинските
Коментари Харесай

Протест в Пловдив отложи избора на шеф на онкоцентъра

Протест на жители, в това число онкоболни пациенти, посрещна в четвъртък общинските съветници в Пловид и съумя да издейства отсрочване на гласуването за избор на нов шеф на комплексния окнологичен център в града. Според протестиращите процедурата, при която проф. Марианна Янева е получила най-висока оценка в състезанието за длъжността, е непрозрачна и са озадачени от избора ѝ.

Сред тях имаше и възмутени от обстоятелството, че сегашният шеф на онкодиспансера лекар Парашкев Цветков е с най-нисък резултат. В негова поддръжка се разгласи и пациентска организация, заяви БНР.

Протестиращите издигнаха плакати " Искаме нов почтен и транспарантен конкурс " и " Д-р Калинов - вън от общинското опазване на здравето ", като желаеха оставката на шефа на дирекция " Здравеопазване " доктор Калин Калинов.

Заради митинга зам.-кметът Илия Кирчев отдръпна точката за одобряването на Янева. До провеждането на нов конкурс досегашният шеф на КОЦ - Пловдив доктор Парашкев Цветков остава на поста си.

Според кметът Здравко Димитров би трябвало да се организира публично разискване за избора на шеф на онкодиспансера. Той счита, че в полемиката би трябвало да вземат участие общински съветници, жители и пациентски организации. Димитров акцентира, че публичното разискване би трябвало да се организира в оптимално бързо и когато бъдат чути хората, да се вземе решението за управлението на онкологичния център.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР