Протест на 20 природозащитни организации, обединени в група Бетономорие“, блокира

...
Протест на 20 природозащитни организации, обединени в група Бетономорие“, блокира
Коментари Харесай

Природозащитници отново протестираха в центъра на София

Протест на 20 природозащитни организации, обединени в група „ Бетономорие “, блокира придвижването в централната част на София, съобщи БГНЕС. 
Природозащитните се събраха по-рано през днешния ден на митинг пред президентството с искане президентът да наложи несъгласие на гласуваните промени в Закона за Черноморското крайбрежие.
Припомняме, че с поправките в закона депутатите взеха решение палатки, кемпери и каравани да могат да се разполагат единствено в категорично избрани зони, а слагането на плажни такъми върху пясъчните дюни да бъде неразрешено.
Според протестиращите новите текстове лимитират правото на свободно къмпингуване и позволяват продължение на презастрояването край морето.
Протестиращите упорстват за среща с президента. Към момента природозащитниците обявиха, че в продължение на 3 дни ще опъват палатки пред шадравана на президентството.
Мирослава Петрова, която е измежду уредниците на митинга, съобщи, че измененията в закона вместо да се погрижат за сериозните проблеми на Черноморието – замърсяване и презастрояване, реши да удари по конституционните права на хората. " Една страна, която не си е прибрала дюните – 3272 дка от общо 4500 към този момент са частни. Кой пази правата на страната – ние или законотворците ", пита природозащитникът.
Сред колоритните протестиращи беше мъж, който избра да се показа като Владимиров. Специално за митинга той си е ушил затворнически костюм. „ Облечен съм по този начин, тъй като съм евентуален нарушител, пасажер за пандиза. Обичам да си къмпингувам навън. С тези наредби, в случай че паркирам на два километра и половина от бреговата линия, подлежа на глоба 500 лв. и стигна при наново нарушаване до 5000 лв.. Понеже това са непостижими санкции, аз по тази причина авансово съм си ушил един костюм да не товаря страната, взимам си торбичката и отивам в пандиза “, изясни претекстовете за колоритния тип недоволният мъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР