Протежето на Хабиб Нурмагомедов със сигурност повече няма да бъде ...

Протежето на Хабиб Нурмагомедов със сигурност повече няма да бъде

Протежето на Хабиб загатна за величие с успех над Оливейра на UFC 280

Протежето на Хабиб Нурмагомедов сигурно повече няма да бъде именуван по този начин от никой почитател на смесените бойни изкуства. Ислам Махачев си заслужи лична страница в историята на ММА и UFC, нанасяйки първата загуба от пет години на някогашния шампион в лека категория Чарлс Оливейра.

Махачев заключи противника си в триъгълник с ръце, откакто го прати в нокдаун с контриращо дясно кроше, а бразилецът потупа и се съобщи. Така най-атрактивната и най-конкурентна категория в UFC има своя нов крал, повлечен на ръце от към момента считания за най-велик в историята ѝ - Хабиб.

По подигравка на ориста почитатели и експерти започваха да приготвят Оливейра за задминаване на Нурмагомедов в пантеона на великаните, стига да се беше справил с Махачев. С триумфа си обаче перспективният руснак не единствено постави завършек на тези диспути, а и потвърди, че е заслужен за личен поход към великолепие в UFC.

Махачев стартира с добра композиция ляво-дясно кроше, а Оливейра отвърна с тейкдаун. Руснакът си заслужи позиция над съперника си на земята, само че трябваше да се защищава от рисков триъгълник с крайници. 

Претендентът прекара известно време в цялостен гард, само че без да нарани някогашния шампион, а при 3 минути оставащи до края двамата възобновиха дуела в стойка. Махачев обаче бързо направи мятане и още веднъж прати бразилеца по тил, а към този момент и му бе разкървавил дясната вежда.

Протежето на Хабиб натискаше по лицето някогашния шампион с левия си лакът и продължаваше да натрупа минути в надзор. Той не нанасяше кой знае какъв брой провали, само че поддържаше интензивност. 10-ина секунди преди края Оливейра съумя да пласира кик от легната позиция, само че той нямаше да убеди някой арбитър, че рундът е за него.

“Граплинг в стойка ” си спретнаха двамата в първата минута и половина на втория рунд, като шампионът към този момент беше в много по-солидно състояние. Точно на 2-рата минала минута обаче Махачев с контриращо дясно кроше нарани лявото око на бразилеца. Започнаха съществени замени, при които Оливейра направи атрактивно летящо предно коляно, само че бе засрещнат с ново кроше.

То го прати в нокдаун, а оттова руснакът мигновено скочи върху него и реализира триъгълник с ръце. Оливейра с потупване се съобщи и записа първото си проваляне от пет години насам.

Източник: sportal.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg