Просветното министерство публикува и верните отговори на изпита по математика

...
Просветното министерство публикува и верните отговори на изпита по математика
Коментари Харесай

МОН публикува верните отговори на теста по математика за 4 клас

Просветното министерство разгласява и правилните отговори на изпита по математика за 4-класниците. Може да ги видите на следния линк - .

Днес на национално външно оценяване по математика се явиха 57 256 възпитаници от четвърти клас. Това съставлява близо 95 % от всички четвъртокласници. В изпита участваха и двама възпитаници под карантина.

В рамките на един астрономически час учениците трябваше да решат 25 задания, от които 18 с избираем отговор, 5 с къс свободен отговор и 2 текстови задания за моделиране на математически модел, едната от които е с три подусловия.

В изпитния формат са включени задания, които допускат с изключение на използване на аритметични дейности и умения за мислене, умения за добиване на информация от таблици, схеми и други източници, използване на наученото в ексцентрична обстановка, в това число в практическа житейска обстановка. Задачите обгръщат съществени математически познания и умения, свързани с изучаваните области на подготвеност в началния стадий – цифри, геометрични фигури, премерване и моделиране.

Възможният оптимален брой точки от изпита е 50.

Резултатите ще са подготвени на 7 юни.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР