Пространството за неправителствените организации, правозащитниците и изразяващите критично мнение журналисти

...
Пространството за неправителствените организации, правозащитниците и изразяващите критично мнение журналисти
Коментари Харесай

Комисар от Съвета на Европа: Пред Унгария има много предизвикателства в сферата на човешките права

Пространството за неправителствените организации, правозащитниците и изразяващите сериозно мнение публицисти в Унгария е станало "много тясно и лимитирано ".

Това съобщи през днешния ден комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида Дуня Миятович, представена от ДПА. Правозащитниците и организациите на гражданското общество са подложени на акции за очерняне и им се постановат налози, възприемани като наказателна мярка против тях, сподели Миятович след петдневно посещаване в Унгария. Консервативното държавно управление на унгарския министър председател Виктор Орбан е в спор с европейските органи по редица ограничения, в това число 25-процентен налог за неправителствени организации, подпомагащи мигрантите, както и криминализирането на някои форми на подкрепяне на мигранти, отбелязва ДПА.

Новите ограничавания накараха през декември работещия с американско финансиране Централноевропейски университет да реши да се реалокира от Будапеща във Виена. Орбан е изключително звучен съперник на имиграцията и бежанците, въпрос, който беше категорично издигнат от Миятович. "В Унгария претендентите за леговище не са в положение да упражнят правото си на протекция, предоставяна на бежанците, според интернационалното и европейското право ", означи комисарят. Миятович изрази безпокойствие и по отношение на независимостта на плануваната да бъде основана система от административни съдилища, които ще се произнасят по каузи, свързани с управляващите.

Унгария е изправена пред "много взаимосвързани провокации в региона на правата на индивида ", сподели комисарят и означи, че "има оттегляне в региона на правата на дамите и равенството сред половете ". Унгария сега е обект на наказателни процедури в Европейски Съюз за господство на закона и бежанската си политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР