Пространството под мивката в кухнята или банята, в което обикновено

...
Пространството под мивката в кухнята или банята, в което обикновено
Коментари Харесай

Нещата, които никога не трябва да държим под мивката

Пространството под мивката в кухнята или банята, в което нормално е поместен долап или полица, може и да наподобява на пръв взор доста комфортно за предпазване на избрани предмети. Оказва се обаче, че напълно не всяко нещо е добре да се сложи там. Тъмните и постоянно влажни условия създават среда за развиване на плесен и мухъл, които пък могат да навредят, даже унищожат избрани материали.
 Навиците, с които ставаме жертва на микробите
Навиците, с които ставаме жертва на микробите

И за какво да се откажем от тях незабавно

И съгласно marthastewart.com, в случай че се допитаме до експертите, се оказва, че има предмети, които в никакъв случай не би трябвало да съхраняваме в шкафа под мивката.

Кухненската мивка

Ако под мивката в кухнята е удачно да сложим торби за отпадък или мощни почистващи препарати, то никога не би трябвало там да слагаме неща като дребни уреди, съдове или тенджера под налягане. Защото те елементарно могат да се повредят от всевъзможни течове, идващи от мивката.

Още повече това важи пък за хартиени произведения като кърпи, торбички или салфетки. Това са предмети, които най-лесно биха били унищожени от влагата.
 Снимка 604066

Много хора слагат таблетките за съдомиялната машина в шкафа под мивката. Ако се замислим обаче, това не е най-удачното място. Защото, от една страна, те могат бързо да се овлажнят, а от друга тъй като елементарно биха могли да бъдат открити от дребни деца или домакински любим. Затова по-доброто място за таблетките е в мокрото помещение, или на някой висок рафт.

Абсолютно немислимо е пък да държим в пространството под мивката зеленчуци като лук или картофи. Това въобще не е място за хранителни артикули. Подобни нетрайни храни би трябвало да се съхраняват на изсъхнало, мрачно и хладно място.

Мивката в банята

Някак звучи разумно, предметите, които използваме най-често, да бъдат съхранявани на най-лесно наличните места. Затова постоянно, без да се замислим, пъхаме нещата от първа нужда под мивката в банята. Но, става известно, че не всички обичани артикули за здраве и хубост са в сигурност там.
 Снимка 604068

Подобно на своя аналог в кухнята, пространството под мивката в банята е също по този начин податливо на течове и плесен. Дори още повече. Така че, би било много неуместно да сложим там спално долни дрехи, кърпи или спомагателни постелки за банята. Вероятността да заловен мухъл поради влагата и топлината, е доста огромна - даже изцяло сигурна.

Още по-неподходящо е мястото под мивката за нашите гримове. Това може да бъде даже рисково за тези артикули, които, в последна сметка слагаме върху лицето си. Пудрата, сенките и червилото постоянно би трябвало да се държат на изсъхнало и хладно място.
 Белината и преимуществата на универсалното дезинфекциращо средсво за чисти облекла, кухня, баня и градина
Как най-правилно да почистим дома си с белина

Старо, само че универсално изпитано средство

Под мивката в банята обаче с чиста съвест може да държим някои от принадлежностите си за коса. Някои четки, гребени и даже горещи принадлежности като машата или пресата. И въпреки всичко, при изискване, че са сложени в подобаващи кутии и затворени с похлупак.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР