Просто съвет: когато на сцената са „Керана и космонавтите“, затягайте

...
Просто съвет: когато на сцената са „Керана и космонавтите“, затягайте
Коментари Харесай

Взривяващо начало на Shake That Хълм: „Керана и космонавтите...

Просто съвет: когато на сцената са „ Керана и космонавтите “, затягайте коланите!



Фестивалната просвета в Пловдив постоянно е носила характерен знак на ревера си. Подобни събития се организират в доста градове от страната, само че тук, в полите на тепетата, обликът им е тотално друг и то поради две основни неща – атмосферата и публиката. Тук в Пловдив групите се усещат като вкъщи си, а меломаните просто знаят по какъв начин да посрещат, по какъв начин да се забавляват същински и по какъв начин да изпращат уместно.



Поредно доказателство за това е фестивалът Shake That Хълм на поляната на Джендем тепе. Той започва стремително през вчерашния ден с пловдивски реализатори, събра стотици поданици и посетители на града и ще продължи до неделя в това число.



Тон на фестивала даде бижуто на X-Factor 2017 Мирослава Тодорова, а нежният ѝ глас разтопи като восък всички присъстващи. Целият ѝ сексапил се разтла из Младежкия рид и отвори вратите към музикалното великолепие.



След сантименталната разходка по облаците, времето над сцената се промени. Който познава " Керана и космонавтите ", сигурно е стегнал колана си, знаейки какво странствуване го чака. Целият космос се приземи в Пловдив, а всеки имаше опция да види най-яркото съзвездие в града под тепетата. Съвсем неотдавна групата с взривяващия вокал на Юлия Йорданова (Керана) издаде дебютния си албум, който носи звучното заглавие " Урса Майнър ", или едно мигане към звездите и Малката мечка. Който е чул даже и една нота от надарените музиканти, към този момент е наясно, че е привързан. Да, това е точната дума. " Керана и космонавтите " са опиум, същинска магия, торнадо, което отвява всичко по пътя си, музикална екплозия, която взривява всяко едно осезание, приказка, която не спираш да четеш и препрочиташ, тъй като сюжетът и основните герои са завладели вътрешната ти галактика.







Когато " Керана и космонавтите " са на сцената, даже и най-свенливите стартират да танцуват и се отдават на мига дружно с останалите. Така резултатът е неоспорим, защото два космоса се сливат в едно - оня на музикантите и този на публиката. Музикалната симбиоза е неописуема.







Пътешествието на публиката стартира още с първата ария от " Керана и космонавтите ". Совалката бе изстреляна към Космоса с безумна сила и стартира да обикаля....и да обикаля...и да обикаля. Групата извърши песните от дебютния си албум, зарадва феновете си с кавъри, излезе три пъти на бис. Керана съобщи, че след дълго неявяване, най-сетне се радва, че има опция да пее в родния си град пред най-готината аудитория. Дори слезе от сцената, сля се с почитателите и извърши едно от обичаните им части, озаглавено " Отлагам ".











Кой ли би желал сходно премеждие да свърши? Прозвучаха галактическите шлагери " Не ", " Безотговорно ", " Цех за сънища ", " Песен ", " Закърнели сетива ", " Е " и други, чиито текстове феновете на пловдивската група знаят наизуст.



След края на пътешествието, Керана се срещна персонално с част от почитателите си и им донесе още незабравими моменти. Всички към този момент са в очакване групата да извърши обещанието си - още веднъж да свири в Пловдив.







Фестивалът Shake That Хълм продължава и през днешния ден. След 19 ч. шоуто на Младежкия рид ще е в ръцете на Broke Concept и СЕКТА. След тях публиката ще приветства Atila, Dj Akasha, Worst и WOSH MC. Вечерта ще приключи с GrinGod, Simbad & Sezy и с роман по ноти на " Градски митове ".













Неделният плакат също не е за изпускане. Откриването на третата вечер е поверено в ръцете на Acoustic Corporation. После идва ред на VENETA и HILLA.





фотоси от Наташа Манева




Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР