Просрочените такси подлежат на принудително изпълнение 42 застрахователни брокера, 485

...
Просрочените такси подлежат на принудително изпълнение 42 застрахователни брокера, 485
Коментари Харесай

1228 застрахователни субекта брокери и агенти все още не са се издължили на КФН

Просрочените такси подлежат на наложително осъществяване

42 застрахователни брокера, 485 застрахователни сътрудници - физически лица, 112 сътрудници - еднолични търговци и 589 агенти- юридически лица към момента не са се издължили на Комисията за финансов контрол за тази година.
Регулаторът разгласи обновени описи на всички поднадзорни лица с непогасени в период отговорности за такси за реализиране на общ финансов контрол за 2018 година, дължими до 31 януари 2018 година Представени са таблици с неиздължилите се сдружения по ЗППЦК, АДСИЦ, облигационни излъчвания на обществени сдружения и други емитенти, обществени сдружения, застрахователни брокери и застрахователни сътрудници – физически лица, еднолични търговци и юридически лица.
Съгласно наредбата на член 27, алинея 5 от Закона за Комисията за финансов контрол при неплащане в открития период върху дължимите суми се начислява и дължи законна рента за веселба. Просрочените отговорности за таксите за реализиране на общ финансов контрол следва да бъдат заплатени от поднадзорните лица дружно с дължимата рента все още на заплащане. Лихвата за веселба не е включена в посочените описи. Просрочените такси за реализиране на общ финансов контрол подлежат на наложително осъществяване от обществени реализатори по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс или от правосъдни реализатори по реда на Гражданския процесуален кодекс. При неплащане на таксите за общ финансов контрол в откритите периоди комисията и нейните органи могат да откажат даването на административна услуга на поднадзорното лице до осъществяване на задължението му за възнаграждение на таксата дружно с начислените лихви за веселба и разноските по формираното изпълнително произвеждане.
Обявените описи на поднадзорни лица с непогасени в период отговорности за такси за реализиране на общ финансов контрол за 2018 година са настоящи към 31.08.2018 година и ще бъдат обновени и оповестени на интернет страницата на Комисията за финансов контрол всяка седмица.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР