Пропуските в стратегиите за справяне с COVID-19 тази година продължават

...
Пропуските в стратегиите за справяне с COVID-19 тази година продължават
Коментари Харесай

СЗО: Отслабването на бдителността за COVID-19 може да доведе до смъртоносен нов вариант

Пропуските в тактиките за справяне с COVID-19 тази година не престават да основават " идеалните условия " за поява на гибелен нов вид , сподели генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Ройтерс.

" Ние сме много по-близо до това да можем да кажем, че изключителната фаза на пандемията е завършила, само че към момента не сме стигнали до такава степен " , съобщи Тедрос на конференция. Той направи изказването в миг, когато Китай записва ново нарастване на заразяванията.

По оценки на СЗО към 90 % от хората по света към този момент имат някакво равнище на имунитет против вируса на COVID-19.

Техническият началник на СЗО Мария ван Керхов сподели, че организацията желае държавните управления по света, в това число Китай, да се съсредоточат върху рисковите групи от популацията – като хора над 60 години и такива, които имат съпътстващи болести.

Допълнителното намаляване на условията за тестване за COVID-19 и карантинните правила в някои китайски градове беше посрещнато със примес от облекчение и паника в миг, когато се чака смяна в националната политика във връзка с вируса след широкоразпространените безредици в страната.

Според ръководителя на СЗО за изключителните обстановки Майк Райън е окуражаващо, че Китай приспособява актуалните си тактики за надзор на COVID-19. Той изрази вяра, че Пекин ще схване тактика, " която реализира баланс сред контрола върху вируса и.. . препитанието, благополучието и човешките права на хората ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР